menu

Családireceptkönyv.hu

Karalábéfőzelék tócsnival


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg karalábé, 1 kis fej vöröshagyma, 3 dkg vaj, 1 teáskanál méz, só, 1 kis csokor kapor, 2 dl tejszín, 1 púpos evőkanál liszt, 1 kávéskanál őrölt feketebors.
A tócsnihoz: 1 kg krumpli, 1 kávéskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál só, 1 tojás, 1 vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, 5 púpos evőkanál liszt, 0,5 dl tej, a sütéshez 2 dl étolaj.

Elkészítés:


A karalábét megtisztítjuk, és egyforma kockákra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk.
A vajat egy lábasban felolvasztjuk, és csipetnyi sóval együtt, üvegesre pároljuk benne a hagymát. Belecsurgatjuk a mézet, majd hozzáadjuk a karalábét, öntünk alá egy dl vizet, és ebben elkezdjük főzni.
Közben a tócsnihoz megtisztítjuk, és lereszeljük a krumplit. Öntünk rá egy kevés tejet, hogy ne barnuljon meg.
A vöröshagymát és fokhagymát apró kockákra vágjuk, és két evőkanál étolajon, csipetnyi sóval megpároljuk.
A hagymákat a reszelt krumpliba keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a sót, és az őrölt borsot is. Forró olajba evőkanálnyi halmokat teszünk, ezeket egy kicsit szétnyomjuk, és mindkét oldalukon szép pirosra sütjük a tócsikat. Amikor elkészült, lecsepegtetjük.
A főzelékhez a kaprot apróra vágva hozzáadjuk. Őrölt borssal fűszerezzük, két dl vizet öntünk alá, és összeforraljuk.
A lisztet kevés langyos vízzel simára keverjük, majd elhabarjuk benne a tejszínt. Ezzel sűrítjük a karalábéfőzelékünket, amit a tócsival együtt teszünk az asztalra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karalábéfőzelék húsgombóccal
Karalábéfőzelék húsgombóccal

A karalábékat meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és 1,2 liter, a leveskockákkal ízesített vízben, fedő alatt 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a zöldborsót, és az egészet puhára főzzük...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Borsófőzelék
Borsófőzelék

Zöldborsó főzelék: A mirelit borsót fagyosan zsiradékra teszem (olaj, vagy zsír) először nagy lángon fedő alatt kevés cukorral és sóval, majd amikor már nem deres a borsó, akkor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Medvehagymás főzelék
Medvehagymás főzelék

Rántást készítünk rizslisztből és kacsazsírból. amikor kész a rántás, lehúzzuk a tűzhelyről, és a feldarabolt medvehagymaleveleket beletesszük, átforgani pár percig, miután visszat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldborsófőzelék
Zöldborsófőzelék

Étolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. Ezután öntsük fel a vízzel, adjunk hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk