25 dkg lencse
1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál só
1 babérlevél
2 púpos evőkanál liszt
1-2 csepp ecet
só, bors,, őrölt kömény
2 dl tejföl
liszt
A lencsét 6-8 órával a főzés előtt áztassuk be. Öntsük le a levét és tegyük egy edénybe. A hagymát kockázzuk fel, és keverjük a lencséhez. Öntsük fel annyi vízzel, hogy kb. 2 ujjnyira ellepje. Adjuk hozzá az 1 evőkanál sót és a babérlevelet, és főzzük puhára közepes lángon.
Adjuk hozzá a liszttel elkevert tejfölt és az ecetet, forraljuk össze.
A sárgaborsót legalább 3 óra hosszára áztasd be szűrt vízbe. Amikor letelt az áztatási idő, a hagymát aprítsd fel, és párold meg az olívaolajon. Add hozzá a sárgaborsót, és párold...
Elkészítési idő:A megmosott, meghámozott almát felszeleteljük, vízben félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a felaprózott burgonyát és együtt puhára főzzük. Az almát főzés nélkül, nyersen is a burgonyáh...
Elkészítési idő:◾️A zöldborsót (ha mirelit, akkor fagyosan) a vízben főzni kezdjük a sóval, a cukorral/édesítővel és a leveskockával. ◾️Megvárjuk, míg felforr és utána közepes hőfokon puhára főz...
Elkészítési idő: 45 percA hagymát kockázd fel, egy mélyebb edényben, olajon pirítsd üvegesre, majd adj hozzá egy evőkanálnyi pirospaprikát és egy fél deci vizet. Ezután pucold meg a krumplit, vágd kockákr...
Elkészítési idő: 30