1o-12 dr. közepes nagyságú burgonya, 2-3 közepes fej vöröshagyma, 1 evőkanál étolaj, 2 evőkanál liszt, pirospaprika, só , babérlevél.
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, karikákra vágjuk. Egy nagyobb edényben megforrósitjuk az étolajat, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, megfonnyasztjuk, lisztel meghintjük és beletesszük a pirospaprikát. A rántásra rátesszük a burgonyát, összekeverjük, langyos vizzel felöntjük, izlés szerint megsózzuk, 1 babérlevelet teszünk és fedő alatt lassan puhára főzzük. Ha a burgonya megpuhult, egy kevés ecettel ízesitjük.
Sült kolbász illik hozzá. A sült kolbászt külön kistányérra tálaljuk, ott karikázzuk fel és főzelék tetejére tesszük.
Jó étvágyat!
A zöldségféléket apróbb kockákra vágjuk,majd vízben feltesszük főni. Amikor majdnem kész a zöldborsót is hozzáadjuk,egy csipet cukrot,sót,majd a vajon a liszttel,petrezselyemzöldde...
Elkészítési idő:A lencsét előző este egy éjszakára beáztatjuk. Az elkészítés napján a beáztatott lencsét egy nagyobb edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Hozzáadjuk a vörö...
Elkészítési idő:A tököt kevés vízben felteszem főni. (Ha fagyasztott, akkor addig melegítem így, amíg teljesen felolvad.) Kevés olajon megfonnyasztom a vöröshagymát, ráteszem a lisztet, majd zsem...
Elkészítési idő: 30 perc