menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldbabfőzelék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 kg zöldbab,
5 dkg zsír,
5 dkg liszt,
1 kávéskanál finomra vágott vöröshagyma,
1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem,
1 kávéskanál édes fűszerpaprika,
1-2 evőkanál ecet,
1-/2 dkg só,
2 dl tejföl; takarékosan készítve 1 dl tejföl.
Esetleg 1/2 kávéskanál cukor.

Elkészítés:


A megmosott, megtisztított zöldbabhüvelyeket rézsútosan vágva kb. 11/2-2 cm hosszúságú szeletekre daraboljuk. Annyi forrásban levő vízbe főzzük bele, a finomra vágott hagymával együtt, hogy a befőzött babot jól ellepje. Csak akkor sózzuk meg, amikor a bab félpuhára főtt. A megpuhult babot rózsaszínű, petrezselymes, paprikás rántással berántjuk. Mérsékelt tűzön 5-7 percig forraljuk, néha megkeverjük, hogy le ne ragadjon. Enyhén megsavanyítjuk, esetleg kevés cukrot is adhatunk hozzá, hozzákeverjük a tejfölt és tálaljuk, egyes vidéken kis fokhagymát is szoktak beletenni; a fokhagymát ne tegyük a rántásba, hanem péppé dörzsölve, berántás után közvetlenül a főzelékbe.

Mirelit zöldbabfőzelék Nyersanyag. Azonos a zöldbabfőzelék nyersanyagával. Készítés: A hideg vízben megmosott zöldbabot kb. 1-11/4 liter hideg vízben feltéve főzzük. Minden más eljárás azonos a friss zöldbab készítésével.

Zöldbabfőzelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: debovszkij
Majorannás krumplifőzelék
Majorannás krumplifőzelék

1. A megpucolt, megmosott krumplit karikára vágjuk, és a babérlevéllel annyi sós vízben, ami szűken ellepi, megfőzzük. 2. Az olajból a liszttel rántást készítünk, megszórjuk a maj...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
spenótos sárgaborsófőzeléket fűszeresen és krémesen
spenótos sárgaborsófőzeléket fűszeresen és krémesen

A sárgaborsót vagy előző este, vagy főzés előtt 1 órával áztassuk be. Akkor sincs gond, ha nincs időnk az áztatásra, ebben az esetben is isteni főzelékünk lesz, csak egy picivel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lencsefőzelék
Lencsefőzelék

A lencsét alaposan megmossuk, átválogatjuk, hideg vízben 8 órát áztatjuk. A csíkokra vágott hagymát és a szalonnát olajban üvegesre pároljuk, pirospaprikázzuk, majd felöntjük vízz...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Feles borsó, vagy sárgaborsó főzelék
Feles borsó, vagy sárgaborsó főzelék

Több vízben megmosom, majd odateszem főni, vigyázz mert, eléggé habzik először és bővebb vízben kell oda tenni főzni, mert hamar lekap. Ízesítem sóval, kevés ételízesítővel és törö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk