Családireceptkönyv.hu

Zöldbabfőzelék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 kg zöldbab,
5 dkg zsír,
5 dkg liszt,
1 kávéskanál finomra vágott vöröshagyma,
1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem,
1 kávéskanál édes fűszerpaprika,
1-2 evőkanál ecet,
1-/2 dkg só,
2 dl tejföl; takarékosan készítve 1 dl tejföl.
Esetleg 1/2 kávéskanál cukor.

Elkészítés:


A megmosott, megtisztított zöldbabhüvelyeket rézsútosan vágva kb. 11/2-2 cm hosszúságú szeletekre daraboljuk. Annyi forrásban levő vízbe főzzük bele, a finomra vágott hagymával együtt, hogy a befőzött babot jól ellepje. Csak akkor sózzuk meg, amikor a bab félpuhára főtt. A megpuhult babot rózsaszínű, petrezselymes, paprikás rántással berántjuk. Mérsékelt tűzön 5-7 percig forraljuk, néha megkeverjük, hogy le ne ragadjon. Enyhén megsavanyítjuk, esetleg kevés cukrot is adhatunk hozzá, hozzákeverjük a tejfölt és tálaljuk, egyes vidéken kis fokhagymát is szoktak beletenni; a fokhagymát ne tegyük a rántásba, hanem péppé dörzsölve, berántás után közvetlenül a főzelékbe.

Mirelit zöldbabfőzelék Nyersanyag. Azonos a zöldbabfőzelék nyersanyagával. Készítés: A hideg vízben megmosott zöldbabot kb. 1-11/4 liter hideg vízben feltéve főzzük. Minden más eljárás azonos a friss zöldbab készítésével.

Zöldbabfőzelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Lencse főzelék
Lencse főzelék

a lencsét este át válogatom és többször át mosom,majd éjszakára be áztatom hideg vízben,másnap le öntöm róla és annyi vizet öntök hozzá mi el lepi.bele teszem a fűszereket,a egész...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplifőzelék
Krumplifőzelék

A megpucolt krumplit felkockázzuk, lábasba tesszük. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje (+1 cm). Babérlevelet teszünk hozzá, megsózzuk, fedőt teszünk rá. Forrás után 10 percig főzz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Alapfőzelék( 6 hótól )
Alapfőzelék( 6 hótól )

A főzelékfélék bevezetését burgonyával kezdjük. A burgonya semleges ízű, könnyen emészthető, tápláló főzelékalap. A kockákra vágott krumplit annyi sós vízbe tesszük fel főni, hogy...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk