1 kisebb tök
1 fej vöröshagyma
1 csokor kapor
2 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál citromlé
3 dl natúr, zsírszegény joghurt
2 dl zsírszegény tej
A tököt hámozás után magozd ki és gyaluld le. A hagymát és a kaprot aprítsd fel, majd a felét fonnyaszd meg olívaolajon. Add hozzá a tököt, a citromlevet, és öntsd fel körülbelül 6 dl vízzel. Forralás után lassú tűzön, lefedve párold puhára. A natúr joghurtot és a tejet keverd össze a kapor és a hagyma maradékával, csepegtess bele citromlevet, majd add a főzelékhez.
A mirelit sóskát 1 dl vízzel felolvasztjuk, teszünk bele egy csipet sót, a kristálycukrot, majd felengedjük a tejjel. 15 percig főzzük. A habaráshoz 1,5-2 dl tejet 3 evőkanál tejfö...
Elkészítési idő: 1/2 óraA főzelékfélék bevezetését burgonyával kezdjük. A burgonya semleges ízű, könnyen emészthető, tápláló főzelékalap. A kockákra vágott krumplit annyi sós vízbe tesszük fel főni, hogy...
Elkészítési idő: 20 perc1. A hagymát meghámozzuk, apróra felkockázzuk. A kaprot leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, szakállkáját finomra vágjuk. Az olajat nagyobb lábasban felforrósítjuk, megfonnyasztjuk b...
Elkészítési idő:A zöldborsófőzelék elkészítéséhez a zöldborsót kivesszük a fagyasztóból, és hagyjuk kiolvadni. A petrezselyem a szárát finomra vágjuk, majd a levelét is, és azt félretesszük. E...
Elkészítési idő: