1 kisebb tök
1 fej vöröshagyma
1 csokor kapor
2 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál citromlé
3 dl natúr, zsírszegény joghurt
2 dl zsírszegény tej
A tököt hámozás után magozd ki és gyaluld le. A hagymát és a kaprot aprítsd fel, majd a felét fonnyaszd meg olívaolajon. Add hozzá a tököt, a citromlevet, és öntsd fel körülbelül 6 dl vízzel. Forralás után lassú tűzön, lefedve párold puhára. A natúr joghurtot és a tejet keverd össze a kapor és a hagyma maradékával, csepegtess bele citromlevet, majd add a főzelékhez.
A sárgarépát felszeletelem és a zsíron a bor hozzáadásával puhára párolom, majd megszórom finomliszttel és állandó keverés mellett pirítom pár percig. Ezután félrehúzom a lángról,...
Elkészítési idő: 40 min Nehézség: KönnyűA
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megaprítom, olajon puhulásig dinsztelem. Megszórom kevés pirospaprikával, ráteszem a tököt, a cukrot, az ecetet és a sót. Fedő alatt párolom. A tejfölt a liszttel cso...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A sárgaborsót előző nap többször átmossuk, és annyi vízbe áztatjuk, hogy bőven ellepje. Másnap kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni a babérlevelekkel. Leszedjük a habját,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű