2 főre:
- 125 g lencse
- 1 db babérlevél
- 0,8 liter víz
- só, bors, petrezselyem
- fél teáskanál piros paprika
- 1 evőkanál zsír
- 1 evőkanál liszt
- fél vöröshagyma, pici fokhagyma ha szeretnénk
- fél deci tejföl
- virsli, szalonna, kolbász, fasírt amit szeretnénk hozzá
1. Beáztatjuk a lencsét, majd feltesszük főni, a babérlevéllel együtt. Belerakhatunk szalonnát is főni, ha azt szeretnénk.
2. Zsírból és a lisztből rántást készítünk a tűzhelyen, tejföl állagú legyen. Majd hozzáadjuk a lereszelt hagymát, utána pedig a piros paprikát.
3. Folyamatosan rakunk bele a rántásba a lencse levéből, figyelve, hogy ne legyen csomós. Majd a legvégén mehet bele a lencse, és összefőzzük.
A szalonnát felaprítjuk és kisütjük a zsírját. A szalonnadarabokat kiszedjük és a zsírban megpirítjuk a felaprított hagymát és a paprikát. A répát is apróra vagdossuk, hozzákeverjü...
Elkészítési idő: 45 percA megtisztított burgonyát vékony karikákra vágjuk, annyi hideg vízzel tesszük főni, amennyi ellepi, hozzáadjuk a tejet is, továbbá a nagyon finomra vágott hagymát és a babérlevelet...
Elkészítési idő:A brokkoli megőrzi szép zöld színét, ha a forrásban lévő vízbe, teszünk egy késhegynyi szódabikarbónát.
Elkészítési idő: