Családireceptkönyv.hu

Lencsefőzelék


Írta:

Elk. idő: fél óra
Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 főre:
- 125 g lencse
- 1 db babérlevél
- 0,8 liter víz
- só, bors, petrezselyem
- fél teáskanál piros paprika
- 1 evőkanál zsír
- 1 evőkanál liszt
- fél vöröshagyma, pici fokhagyma ha szeretnénk
- fél deci tejföl
- virsli, szalonna, kolbász, fasírt amit szeretnénk hozzá

Elkészítés:


1. Beáztatjuk a lencsét, majd feltesszük főni, a babérlevéllel együtt. Belerakhatunk szalonnát is főni, ha azt szeretnénk.
2. Zsírból és a lisztből rántást készítünk a tűzhelyen, tejföl állagú legyen. Majd hozzáadjuk a lereszelt hagymát, utána pedig a piros paprikát.
3. Folyamatosan rakunk bele a rántásba a lencse levéből, figyelve, hogy ne legyen csomós. Majd a legvégén mehet bele a lencse, és összefőzzük.

Lencsefőzelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: józsefné
Lencsefőzelék
Lencsefőzelék

A lencsét hideg vízzel alaposan leöblítjük, majd annyi vízben tesszük fel főni, amennyi 1-2 ujjnyira ellepi (ezt a vízmennyiséget nagyjából felszívja, mire megfő). Sózzuk, hozzáadj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
KÖNNYŰ KELKÁPOSZTAFŐZELÉK
KÖNNYŰ KELKÁPOSZTAFŐZELÉK

Kelkáposztafőzelék1 Hozzávalók 4 személyre: 1 nagyobb fej kelkáposzta 4 nagyobb krumpli 3 gerezd fokhagyma 2 evőkanál liszt 1 teáskanál pirospaprika köménymag só bors o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karalábéfőzelék húsgombóccal
Karalábéfőzelék húsgombóccal

A karalábékat meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, és 1,2 liter, a leveskockákkal ízesített vízben, fedő alatt 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a zöldborsót, és az egészet puhára főzzük...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Kókuszos-currys vörös lencse, spárgával
Kókuszos-currys vörös lencse, spárgával

Egy 2-3 literes lábosban, közepes lángon összemelgítem az egy ek vajat az olajjal. Rászórom a hagymát, finoman sózom és 3-4 percig kevergetve párolom. Egy kanál alaplével meglocsol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk