1 db MAGGI Zöldségleveskocka
1 db közepes fej vöröshagyma
1 nagy pohár tejföl
1 l víz
4 db babérlevél
20 dkg lencse
2 dkg liszt
apróra vágott ízlés szerint petrezselyemzöld
A lencsét előző este egy éjszakára beáztatjuk. Az elkészítés napján a beáztatott lencsét egy nagyobb edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje.
Hozzáadjuk a vöröshagymát, a MAGGI Zöldségleveskockát és a babérleveleket, valamint a császárszalonnát az íze miatt. Lefedve az ételt, közepes lángon kb. 20 percig főzzük.
Közben a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, majd ezzel a habarással besűrítjük a főzeléket.
Összeforraljuk és apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.
A cukkinit megtisztítottam, majd csíkokra vágtam. Egy tepsit kikentem olívaolajjal, majd szilikon ecsettel beolajoztam a cukkinit is. Megsóztam, majd rányomtam a fokhagymát, végül...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 200 C fokra. A padlizsánok szárát levágjuk, majd hosszában félbevágjuk. Éles késsel rombusz alakban beirdaljuk a húsát, úgy, hogy a padlizsán “kerete” ép ma...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA répát megtisztítjuk, a negyedét félretesszük, a többit enyhén sós vízben félpuhára főzzük. A kenyeret kisebb darabokra vágva késes aprítóba tesszük, és morzsásra dolgozzuk, ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gombák szárát távolítsuk el, a kalapjukat mossuk meg, és vágjuk őket félbe. Tegyünk 70 gramm lisztet egy tálba, majd forgassuk bele a gombákat, rázzuk le róluk a felesleges liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű