Családireceptkönyv.hu

Lencsefőzelék


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 db MAGGI Zöldségleveskocka
1 db közepes fej vöröshagyma
1 nagy pohár tejföl
1 l víz
4 db babérlevél
20 dkg lencse
2 dkg liszt
apróra vágott ízlés szerint petrezselyemzöld

Elkészítés:


A lencsét előző este egy éjszakára beáztatjuk. Az elkészítés napján a beáztatott lencsét egy nagyobb edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje.
Hozzáadjuk a vöröshagymát, a MAGGI Zöldségleveskockát és a babérleveleket, valamint a császárszalonnát az íze miatt. Lefedve az ételt, közepes lángon kb. 20 percig főzzük.
Közben a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, majd ezzel a habarással besűrítjük a főzeléket.
Összeforraljuk és apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.

Lencsefőzelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek, Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Sajtos fokhagymás cukkinicsíkok
Sajtos fokhagymás cukkinicsíkok

A cukkinit megtisztítottam, majd csíkokra vágtam. Egy tepsit kikentem olívaolajjal, majd szilikon ecsettel beolajoztam a cukkinit is. Megsóztam, majd rányomtam a fokhagymát, végül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Juhsajtos töltött padlizsán csípős paradicsommártáss
Juhsajtos töltött padlizsán csípős paradicsommártáss

A sütőt előmelegítjük 200 C fokra. A padlizsánok szárát levágjuk, majd hosszában félbevágjuk. Éles késsel rombusz alakban beirdaljuk a húsát, úgy, hogy a padlizsán “kerete” ép ma...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Répafasírt
Répafasírt

A répát megtisztítjuk, a negyedét félretesszük, a többit enyhén sós vízben félpuhára főzzük. A kenyeret kisebb darabokra vágva késes aprítóba tesszük, és morzsásra dolgozzuk, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sörtésztában sült gomba (Sóbors)
Sörtésztában sült gomba (Sóbors)

A gombák szárát távolítsuk el, a kalapjukat mossuk meg, és vágjuk őket félbe. Tegyünk 70 gramm lisztet egy tálba, majd forgassuk bele a gombákat, rázzuk le róluk a felesleges liszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk