Olvasd lent.
A főzelékfélék bevezetését burgonyával kezdjük. A burgonya semleges ízű, könnyen emészthető, tápláló főzelékalap. A kockákra vágott krumplit annyi sós vízbe tesszük fel főni, hogy éppen csak ellepje. Zománcos edényben, lefedve, takaréklángon 10 perc alatt elkészül. Ekkor, a saját főző levét használva villával pépesítjük. A babák úgy szeretik, ha tejföl sűrűségű, és nem habos. Egy-két kanálnyival próbálkozzunk, az adagot naponta emeljük, ami szerencsés esetben 1 hét alatt 100-150 ml lehet. Ekkor a megfőtt krumplihoz 1-2 kanál joghurot keverjünk. Ha a kicsi rosszul fogadja, próbálkozzunk 2-3 szelet sárgarépa vagy egy szelet alma hozzáadásával.
Persze érdemes odafigyelni arra, amikor a védődő azt mondja, hogy hetente csak egyszer szabad adni valamit. Ilyen pl: a máj, sóska, spenót, tojás sárgája... stb. Ezek olyan alkotókat tartalmaznak, melyek a gyermeknek megengedett szint fölé emelkedik heti többszöri fogyasztás esetén.
A K-betűs zöldségek puffasztó hatásúak, így ha megfőzöd mondjuk a káposztát, akkor a főzőlevét öntsd ki, és engedj rá új vizet. Forrald fel, és turmixold azzal. Így nem lesz olyan erős puffasztó hatása, így megelőzheted a hasfájást.
A zöldborsót felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Közben ízlés szerint megfűszerezzük: húsleves kocka, zúzott fokhagyma, só, bors, petrezselyemzöld. Puhára főzzük. Közben 2 e...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűVilágos rántást készítünk melyet felerresztünk a paradicsommal. Sóval, cukorral ízesítjük, majd jól felforraljuk. Párolt hússal és főtt burgonyával tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint felolvasztom beleteszem a lisztet. A tejjel csomómentesre keverve a tűzön a kívánt sűrűségűre keverem. Rakott krumpli önteténél kevesebb kell a mártásból jó sűrűre k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegpucoljuk a burgonyát, kockázzuk, és feltesszük főni kevés vízben. Amíg fő, a salátát leveleire szedjük, nagyon alaposan megmossuk. Amikor a krumpli puha, hozzáadjuk a leveleke...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű