1 kg gyalult tök, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 teáskanál pirospaprika, 2-3 evőkanál olaj, 1 teáskanál só, 1 nagy csokor kapor, 1 kis doboz tejföl, 1 teáskanál liszt
A tököt besózom, átforgatom és állni hagyom. A hagymát megtisztítom, apró kockákra vágom és az olajon kevergetve megdinsztelem.
Lehúzom a tűzről, megszórom a pirospaprikával, rádobom a tököt levével együtt és a felaprított kapor felét. Pár percig főzöm.
A lisztet csomómentesre keverem kevés hideg vízben, beleteszem a tejfölt is, majd ezt a tökhöz adom. Kevergetve összeforralom és kész is. A kapor másik felét ekkor teszem bele.Hidegen, melegen egyformán finom.
Elkészítés: Fagyasztott sárgarépát veszünk, vagy pedig a friss sárgarépát megtisztítjuk és felkockázzuk. Felforrósítjuk az olajat, beletesszük a sárgarépát, egy kis vízzel felöntj...
Elkészítési idő:A zöldbabot megpucoljuk (levégezzük, leszálazzuk), és 2 cm-es darabokra szeljük.A hagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük a kókuszzsíron (pirítjuk, majd egy pici vízzel felöntve f...
Elkészítési idő: