1 kg gyalult tök, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 teáskanál pirospaprika, 2-3 evőkanál olaj, 1 teáskanál só, 1 nagy csokor kapor, 1 kis doboz tejföl, 1 teáskanál liszt
A tököt besózom, átforgatom és állni hagyom. A hagymát megtisztítom, apró kockákra vágom és az olajon kevergetve megdinsztelem.
Lehúzom a tűzről, megszórom a pirospaprikával, rádobom a tököt levével együtt és a felaprított kapor felét. Pár percig főzöm.
A lisztet csomómentesre keverem kevés hideg vízben, beleteszem a tejfölt is, majd ezt a tökhöz adom. Kevergetve összeforralom és kész is. A kapor másik felét ekkor teszem bele.Hidegen, melegen egyformán finom.
A sóskát alaposan átmossuk, a szárát (nem csak ami a levélen túllóg!) eltávolítjuk. Jól lecsepegtetjük. Az olajat megforrósítjuk, rádobjuk a sóskát, és addig fonnyasztjuk, míg a l...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát fölkockázzuk és az olajon megdinszteljük ha már van egy kis szine hozzáadjuk fokhagymát megkeverjük és mehet a zöldbab is hozzá fölengedjük annyi vizzel amennyi elle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tököt megtisztítjuk, legyaluljuk, besózzuk, és egy fél órára állni hagyjuk. A kockára vágott hagymát olajon aranysárgára pirítjuk, rátesszük a levéből kinyomkodott t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babot előző este beáztatjuk. A beáztatott babot és a füstölt oldalast kb 1,5 liter vízben feltesszük főni. Beleteszünk 1 fej vöröshagymát egészben, amit később, mielőtt szétfőn...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: Könnyű