900 g zöldborsó
2 ek. olaj
2 ek. aprított petrezselyem
3,5 tk. liszt
300 ml víz
235 ml tej
1 tk. cukor
Fél tk. só
A zöldborsót megszórom egy kis ételízesítővel, öntök rá egy decinyi vizet, és fedő alatt megpárolom. Amikor már puhák a szemek, akkor megszórom egy teáskanálnyi cukorral, a liszttel átkavarom. Ezután jöhet rá a tej, és állandóan kavargatva addig főzöm, míg a kellő mértékben be nem sűrűsödik a főzelék. Megszórom vágott petrezselyemzölddel, és már lehet is tálalni.
.
A hagymát az olajon megfonnyasztjuk - NEM pirítjuk!!!!! A kiolvasztott tököt hozzáadjuk a hagymához, felöntjük az alaplével és az ecettel. Az apróra vágott kaprot is hozzáadjuk....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát a kókuszolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a mirelit zöldborsót, és lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett néhány percig pároljuk. Megszórjuk a fűsz...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű1. A zöldborsót kevés sós vízben puhára pároljuk egy kevés xilit hozzáadásával. 2. A felét átszedjük egy turmixgépe vagy aprítógépbe, és pépesítjük. A pépet visszaöntjük a ma...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. A zöldborsót az olajon megpároljuk, megsózzuk, megcukrozzuk ízlés szerint. 2. Amikor elég puha, rászórjuk a lisztet, és együtt pirítjuk egy kicsit, majd ráöntjük a hideg tejet....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű