900 g zöldborsó
2 ek. olaj
2 ek. aprított petrezselyem
3,5 tk. liszt
300 ml víz
235 ml tej
1 tk. cukor
Fél tk. só
A zöldborsót megszórom egy kis ételízesítővel, öntök rá egy decinyi vizet, és fedő alatt megpárolom. Amikor már puhák a szemek, akkor megszórom egy teáskanálnyi cukorral, a liszttel átkavarom. Ezután jöhet rá a tej, és állandóan kavargatva addig főzöm, míg a kellő mértékben be nem sűrűsödik a főzelék. Megszórom vágott petrezselyemzölddel, és már lehet is tálalni.
.
Előző este beáztatjuk a lencsét. Másnap leöntjük róla a vizet, és kb. 1,5-2 l vízben a babérlevéllel főni tesszük. Közben apróra vágjuk a vöröshagymát. Mikor ez kész, hozzákeverj...
Elkészítési idő: 40 percA tököt meghámozom, és közepesen vastag szálúra gyalulom. Sózom és hagyom állni, mig a levét ki nem engedi, majd a levétől kinyomkodva egy lábasban felteszem főni annyi vizzel, ho...
Elkészítési idő: 1 óA hagymát megpucoljuk olajon dinszteljük.A burgonyát pucoljuk meg karikázzuk fel.A hagymát fűszerezzük majd rakjuk rá a burgonyát és öntsük fel vízzel. A rántáshoz az olajat meleg...
Elkészítési idő: