Hozzávalók 4 személyre
15 dkg puy lencse
1 kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
1 teáskanál só
4 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
4-5 evőkanál olívaolaj
2 dl hideg víz
2 teáskanál dijoni mustár
a tálaláshoz:
teljes kiőrlésű kenyér
sült kolbász
A lencsét hideg vízzel alaposan leöblítjük, majd annyi vízben tesszük fel főni, amennyi 1-2 ujjnyira ellepi (ezt a vízmennyiséget nagyjából felszívja, mire megfő). Sózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és egészben a kétféle hagymát, majd kis lángon, forrástól számítva kb. 15 perc alatt megfőzzük. Ezután eltávolítjuk belőle a hagymákat és a babérlevelet.
Közben az olajból meg a lisztből rántást készítünk, és fokozatosan felöntjük a hideg vízzel. Csomómentesre keverjük, majd a mustárral együtt a lencséhez adjuk. Alaposan elvegyítjük, összemelegítjük. Kenyérrel és sült kolbásszal tálaljuk.
A borsót olajon megpároljuk (ha kell egy pici vizet öntünk alá), hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, megsózzuk. Amikor puha megszórjuk liszttel és hideg vízzel felengedjük a...
Elkészítési idő: félóraÉtolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. Ez csak pár tíz másodperc. Ezután önt...
Elkészítési idő: 30 percA lencsét a főzés előtti este áztasd vízbe, hogy hamar megfőjön. Másnap cseréld le a vizet, tedd egy lábosba, és öntsd fel annyi vízzel, ami éppen ellepi. Add hozzá a felaprított h...
Elkészítési idő: 1,30 percAz olajat felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet és átkeverjük. Ne várjuk meg, míg a liszt elkezd pirulni, hanem tűzről lehúzva rakjuk bele a péppé zúzott fokhagymát és a parajpürét...
Elkészítési idő: