Hozzávalók 4 személyre
15 dkg puy lencse
1 kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
1 teáskanál só
4 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
4-5 evőkanál olívaolaj
2 dl hideg víz
2 teáskanál dijoni mustár
a tálaláshoz:
teljes kiőrlésű kenyér
sült kolbász
A lencsét hideg vízzel alaposan leöblítjük, majd annyi vízben tesszük fel főni, amennyi 1-2 ujjnyira ellepi (ezt a vízmennyiséget nagyjából felszívja, mire megfő). Sózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és egészben a kétféle hagymát, majd kis lángon, forrástól számítva kb. 15 perc alatt megfőzzük. Ezután eltávolítjuk belőle a hagymákat és a babérlevelet.
Közben az olajból meg a lisztből rántást készítünk, és fokozatosan felöntjük a hideg vízzel. Csomómentesre keverjük, majd a mustárral együtt a lencséhez adjuk. Alaposan elvegyítjük, összemelegítjük. Kenyérrel és sült kolbásszal tálaljuk.
A spenótlevelet bő vízben alaposan megmossuk, majd kevés forrásban lévő vízben kb. 5 perc alatt megpároljuk. Ha kicsit hűlt, a vízzel együtt összeturmixoljuk. Az olajból és a lisz...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűÉtolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. Ez csak pár tíz másodperc. Ezután önt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA káposztát és a krumplit összevágjuk, és annyi vízben amennyi pont ellepi, feltesszük főzni(én kuktában szoktam). Hozzáadjuk a sót és a majorannát is. Közben rántást készítünk (az...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tököt hámozás után magozd ki és gyaluld le. A hagymát és a kaprot aprítsd fel, majd a felét fonnyaszd meg olívaolajon. Add hozzá a tököt, a citromlevet, és öntsd fel körülbelül 6...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű