1 kg fejtett bab (Tellér bab: szép tiszta, hibátlan)
50 dkg füstölt sertéscsülök (vagy tarja v. kolbász, ízlés szerint)
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma (nagy)
só ízlés szerint (kevés só a füstöltek és miatt)
bors ízlés szerint
4 db babérlevél
1 evőkanál finomliszt
330 g tejföl
Előző este beáztatjuk a babot jó bő, hideg vízben, és főzés előtt átmossuk -így tesszük fel főzni, ugyancsak hideg vízben.
Hozzáadjuk a füstölt husikát, kolbászt, majd a borsot, babérlevelet.
Belereszeljük (sajtreszelőn) a vöröshagymát, fokhagymanyomóval belenyomjuk a fokhagymát.
Puhára főzzük -az előáztatás miatt ez nem olyan hosszú idő, mint egyébként!
Utolsó lépésként behabarjuk a tejfölös liszttel.
A krumplit megmossuk, megpucoljuk, felkockázzuk, vagy karikára vágjuk - ahogy szeretjük. Az olajat egy közepes lábasban felhevítjük, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és 1 percig kis l...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA voroshagymat lepirutjuk a szarzellerrel keves zsiron, majd johet a kockazott karalabe,sozzuk mehet a kapor ,felengedjuk vizzel es puhara paroljuk, Minimalis fozolevel turmixoltam...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét hideg vízzel alaposan leöblítjük, majd annyi vízben tesszük fel főni, amennyi 1-2 ujjnyira ellepi (ezt a vízmennyiséget nagyjából felszívja, mire megfő). Sózzuk, hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát ,megdinsztelem az olajon ,belevágom a császárszalonnát, virsliket karikákra és készre főzöm. Beleteszem a konzerv babot fűszerezem ízlés szerint. Legvégén a lisztből r...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű