Az alaphoz 0.3 kg fejes káposzta
fél fej vöröshagyma
0,5 dl víz
2 púpos evőkanál búzaliszt
80 g sűrített paradicsom
feketebors.
1 leveskocka
csombor,
köménymag,
1 csapott mokkáskanál só
majoránna, babérlevél
fél evőkanál kristálycukor
A káposztát és a vöröshagymát felszeleteljük.
A cukrot megolvasztjuk, rádobjuk a káposztát és a hagymát. Sózzuk, megszórjuk köménnyel, borssal, hozzáadjuk az olajt, 1 dl vizet, és fedő alatt puhára pároljuk, majd fedő nélkül zsírjára pirítjuk.
Meghintjük a liszttel, pár percig együtt pirítjuk, felöntjük a paradicsomlével, és a szükséges mértékben vízzel hígítjuk. Ha kell, utána ízesítjük. Jól kiforraljuk.
Összekeverjük, ízlés szerint adunk hozzá sót, cukrot, pici borsot, csombort, köményt és összeforraljuk őket. Sült- vagy rántott hússal tálaljuk.
Előző este átmosom a lencsét és bő vízben hagyom ázni másnapig. Az alaplé hozzávalóit felteszem főni annyi vízben, amekkora mennyiségű főzeléket szeretnék (persze a lencsénk men...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA vöröshagymát kockára vágom és a zsíron megpirítom. Felöntöm a vízzel, belekeverem az összes fűszert a lencsèt, a több darabra vágott épát, félbe vágott krumplit. 1 órát főzöm,...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: KönnyűA karalábét meghámozzuk, apróra vágjuk . Olajon megdinszteljük, majd lefedjük, saját levében készre pároljuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd megszórjuk liszttel, 5 percet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát ,megdinsztelem az olajon ,belevágom a császárszalonnát, virsliket karikákra és készre főzöm. Beleteszem a konzerv babot fűszerezem ízlés szerint. Legvégén a lisztből r...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű