Az alaphoz 0.3 kg fejes káposzta
fél fej vöröshagyma
0,5 dl víz
2 púpos evőkanál búzaliszt
80 g sűrített paradicsom
feketebors.
1 leveskocka
csombor,
köménymag,
1 csapott mokkáskanál só
majoránna, babérlevél
fél evőkanál kristálycukor
A káposztát és a vöröshagymát felszeleteljük.
A cukrot megolvasztjuk, rádobjuk a káposztát és a hagymát. Sózzuk, megszórjuk köménnyel, borssal, hozzáadjuk az olajt, 1 dl vizet, és fedő alatt puhára pároljuk, majd fedő nélkül zsírjára pirítjuk.
Meghintjük a liszttel, pár percig együtt pirítjuk, felöntjük a paradicsomlével, és a szükséges mértékben vízzel hígítjuk. Ha kell, utána ízesítjük. Jól kiforraljuk.
Összekeverjük, ízlés szerint adunk hozzá sót, cukrot, pici borsot, csombort, köményt és összeforraljuk őket. Sült- vagy rántott hússal tálaljuk.
A marhapörköltet elkészítjük, vagy ha ügyesek voltunk, akkor már tettünk félre korábbi, nagyobb adag készítésénél. Egy lábosba egy kanál olívaolajon megdinszteljük a hagymát és rát...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA babot előző este beáztatjuk. A beáztatott babot és a füstölt oldalast kb 1,5 liter vízben feltesszük főni. Beleteszünk 1 fej vöröshagymát egészben, amit később, mielőtt szétfőn...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: KönnyűVajon a borsót megpároljuk, sózzuk, cukrozzuk, megszórjuk liszttel, felengedjük tejjel. Petrezselymet szórunk bele
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű