Családireceptkönyv.hu

PARADICSOMOS KÁPOSZTA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az alaphoz 0.3 kg fejes káposzta
fél fej vöröshagyma
0,5 dl víz
2 púpos evőkanál búzaliszt
80 g sűrített paradicsom
feketebors.
1 leveskocka
csombor,
köménymag,
1 csapott mokkáskanál só
majoránna, babérlevél
fél evőkanál kristálycukor

Elkészítés:


A káposztát és a vöröshagymát felszeleteljük.
A cukrot megolvasztjuk, rádobjuk a káposztát és a hagymát. Sózzuk, megszórjuk köménnyel, borssal, hozzáadjuk az olajt, 1 dl vizet, és fedő alatt puhára pároljuk, majd fedő nélkül zsírjára pirítjuk.
Meghintjük a liszttel, pár percig együtt pirítjuk, felöntjük a paradicsomlével, és a szükséges mértékben vízzel hígítjuk. Ha kell, utána ízesítjük. Jól kiforraljuk.
Összekeverjük, ízlés szerint adunk hozzá sót, cukrot, pici borsot, csombort, köményt és összeforraljuk őket. Sült- vagy rántott hússal tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lencsefőzelék (+ pizzás táskák)
Lencsefőzelék (+ pizzás táskák)

Előző este átmosom a lencsét és bő vízben hagyom ázni másnapig. Az alaplé hozzávalóit felteszem főni annyi vízben, amekkora mennyiségű főzeléket szeretnék (persze a lencsénk men...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Lencsefőzelék
Lencsefőzelék

A vöröshagymát kockára vágom és a zsíron megpirítom. Felöntöm a vízzel, belekeverem az összes fűszert a lencsèt, a több darabra vágott épát, félbe vágott krumplit. 1 órát főzöm,...

Elkészítési idő: 1.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karalábé főzelék
Karalábé főzelék

A karalábét meghámozzuk, apróra vágjuk . Olajon megdinszteljük, majd lefedjük, saját levében készre pároljuk. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd megszórjuk liszttel, 5 percet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Babfőzelék konzerv babból
Babfőzelék konzerv babból

A hagymát ,megdinsztelem az olajon ,belevágom a császárszalonnát, virsliket karikákra és készre főzöm. Beleteszem a konzerv babot fűszerezem ízlés szerint. Legvégén a lisztből r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk