1 fej kelkáposzta
3-4 krumpli
só, bors
őrölt kömény
4 gerezd fokhagyma
pirospaprika
Kelkáposztát és a kockákra vágott krumplit odatesszük főni.
Mehet bele só, bors, őrölt kömény.
Pirospaprikás - fokhagymás rántást készítünk, amivel berántjuk a főzeléket.
A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a zöldbabot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Vízzel felöntjük, összekeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgaborsót megmossuk és egy edénybe tesszük, felöntjük vízzel és egyszer felforraljuk, majd leszűrjük. A sárgaborsót újra feltesszük főni, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagym...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűSárgarépát megpucolom, karikára vágom, a karfiolt rózsáira szedem, természetesen megmosom, de ezt mindenki tudja! Zsiradékon megpárolom először a sárgarépát, megsózom, majd amikor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét kiválogatjuk, megmossuk, 1-2 órára beáztatjuk. Az apróra vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, meghintjük pirospaprikával, és gyorsan felöntjük vízzel vagy ha...
Elkészítési idő: 1,30 perc Nehézség: Könnyű