50 dkg zöldség
2 ek zsír
2 ek liszt
2 dl tej
2 ek cukor
1 l víz
Só, bors
1 evőkanál zsírban a zöldséget megdinszteljük, hozzáadjuk a 2 ek cukrot és karamellizáljuk. Felöntjük vízzel és 20 percig főzzük. Hozzáadunk egy kiskanál sót és egy csipet borsot.
1 ek zsírral, két ek liszttel és 2 dl tejjel rántást készítünk, majd besűrítjük vele a főzeléket.
Egyszer felforraljuk
Sülttel, fasírttal tálaljuk.
A húsgombócokhoz egy tálba tesszük a hozzávalókat és alaposan összedolgozzuk. A paradicsomszószhoz először rántást készítünk - a takarékon megolvasztott zsírhoz hozzáadjuk a liszte...
Elkészítési idő: kb. 2 óra Nehézség: KönnyűA hagymát megpucoljuk olajon dinszteljük.A burgonyát pucoljuk meg karikázzuk fel.A hagymát fűszerezzük majd rakjuk rá a burgonyát és öntsük fel vízzel. A rántáshoz az olajat meleg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk, megmossuk, kockákra vágjuk. Feltesszük annyi vízben főni, amennyi épphogy ellepi. A vízbe sót, borsot, vegetát és 3-4 babérlevelet teszünk. Amikor a krumpli...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Mosd meg a sárgaborsót, és tedd fel hideg sós vízben főni nagy lángon. Fél kg (500 g) sárgaborsóhoz 1,75 l vizet, és kb. 1,5-2 tk. sót számolj. 2. Ha a víz felforrt, azonnal ve...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű