50 dkg zöldség
2 ek zsír
2 ek liszt
2 dl tej
2 ek cukor
1 l víz
Só, bors
1 evőkanál zsírban a zöldséget megdinszteljük, hozzáadjuk a 2 ek cukrot és karamellizáljuk. Felöntjük vízzel és 20 percig főzzük. Hozzáadunk egy kiskanál sót és egy csipet borsot.
1 ek zsírral, két ek liszttel és 2 dl tejjel rántást készítünk, majd besűrítjük vele a főzeléket.
Egyszer felforraljuk
Sülttel, fasírttal tálaljuk.
A tököt hámozás után magozd ki és gyaluld le. A hagymát és a kaprot aprítsd fel, majd a felét fonnyaszd meg olívaolajon. Add hozzá a tököt, a citromlevet, és öntsd fel körülbelül 6...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tököt legyalulom és besózom. Állni hagyom kb. fél órát. Az olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, majd rászórom az apróra vágott kaprot. Elkeverem, majd ráteszem a ki...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA sárgaborsót vagy előző este, vagy főzés előtt 1 órával áztassuk be. Akkor sincs gond, ha nincs időnk az áztatásra, ebben az esetben is isteni főzelékünk lesz, csak egy picivel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát külső leveleitől megtisztítjuk és metéltre vágjuk, megmossuk. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, rátesszük a káposztát, felöntjük annyi vízzel, amenny...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű