borsó
pirospaprika
só, delikát
babérlevél
2 evőkanál olajon megpirítok 2 kávéskanálnyi pirospaprikát. Ráöntöm a borsót, összekeverem és vízzel felöntöm. Sóval, delikáttal és babérlevéllel ízesítem. Ha megpuhul a borsó akkor teszek bele habrást és ha besűrűsödik akkor lezárom.
Habrás:
Lisztet, tejet, tejfölt összekeverni.
A krumplit meghámozzuk, megmossuk és apró kockákra vágjuk. Annyi vízben tesszük fel főni, hogy éppen csak ellepje. Egy evőkanál darált zöldséget teszünk bele, vagy vegetát. Ízlés s...
Elkészítési idő:A spenótlevelet bő vízben alaposan megmossuk, majd kevés forrásban lévő vízben kb. 5 perc alatt megpároljuk. Ha kicsit hűlt, a vízzel együtt összeturmixoljuk. Az olajból és a lisz...
Elkészítési idő: 40 percA burgonyát megmossuk,felkockázzuk, A zöldbabot is megmossuk, végeit levágjuk és körülbelül egyenlő méretű darabokra (kb. 2-2,5 cm) aprítjuk. ( Most fagyasztott zöldbabból készült...
Elkészítési idő:A brokkolit vízbe fel rakjuk főni, hozzáadom a kockára vágott burgonyát, hagymát, fokhagymát, ízesítjük. Puhára főzzük. Ha megfőtt a burgonya,szűrő kanál segítségével a brokkolit k...
Elkészítési idő: 60 perc