borsó
pirospaprika
só, delikát
babérlevél
2 evőkanál olajon megpirítok 2 kávéskanálnyi pirospaprikát. Ráöntöm a borsót, összekeverem és vízzel felöntöm. Sóval, delikáttal és babérlevéllel ízesítem. Ha megpuhul a borsó akkor teszek bele habrást és ha besűrűsödik akkor lezárom.
Habrás:
Lisztet, tejet, tejfölt összekeverni.
Felaprítottam a hagymát és a kaprot. A gyalult tököt besóztam és kifacsartam belőle a nedvességet. A kapor 2/3 részét megpirítottam a hagymával egy kevés olajon? Már itt teszünk be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk.Kevés olajon megpirítjuk a hagymát.Hozzáadjuk a zöldbabot.Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.Vízzel felöntjük, összekeverjük.Fedő ala...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: NehézA krumplit megtisztítjuk és felkockázzuk. Delikátos vízbe annyiba ami éppen hogy eééepi feltesszük főzni. A vízbe dobjuk a babér leveleket is. Ha a krumpli már megfőtt,beleöntjük a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA karalábékat megpucolom, majd, kb. 1 cm-es kockákra vágom, a sárgarépát felkarikázom. Felaprítom a hagymát, egy nagyobb lábosban a hagymát a karalábét, sárgarépát kicsit megdinszt...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes