borsó
pirospaprika
só, delikát
babérlevél
2 evőkanál olajon megpirítok 2 kávéskanálnyi pirospaprikát. Ráöntöm a borsót, összekeverem és vízzel felöntöm. Sóval, delikáttal és babérlevéllel ízesítem. Ha megpuhul a borsó akkor teszek bele habrást és ha besűrűsödik akkor lezárom.
Habrás:
Lisztet, tejet, tejfölt összekeverni.
A vöröslencsét és a nagyobb darabokra vágott sárgarépát a vöröshagymával és a fokhagymával annyi vízben tettem fel főni, ami 1-2 ujjnyira ellepi. A vízbe tettem néhány babérlevelet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát szálasra vágjuk, olajon megdinszteljük, majd a liszttel rántást csinálunk belőle, kis pirospaprikát is hozzáadunk. Felengedjük vízzel, apránként, hogy ne legyen csomós. R...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lencsét átmostam, és a fenti összetevőkkel feltettem főni. Kb. fél óra alatt puhára is főtt, akkor egy másik pici lábosban felmelegítettem az olajat, és a fűszerkeveréket buborék...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA megmosott és rózsáira szedett brokkolit puhára főzzük/ pároljuk. A megpucolt, kockákra vágott krumplit is megfőzzük. A zöldségeket botmixerrel pürésítjük, vagy villával összeny...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű