menu

Családireceptkönyv.hu

Borsófőzelék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


borsó
pirospaprika
só, delikát
babérlevél

Elkészítés:


2 evőkanál olajon megpirítok 2 kávéskanálnyi pirospaprikát. Ráöntöm a borsót, összekeverem és vízzel felöntöm. Sóval, delikáttal és babérlevéllel ízesítem. Ha megpuhul a borsó akkor teszek bele habrást és ha besűrűsödik akkor lezárom.

Habrás:
Lisztet, tejet, tejfölt összekeverni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldborsó főzelék
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék
Zöldborsó főzelék

A zöldborsót megszórom egy kis ételízesítővel, öntök rá egy decinyi vizet, és fedő alatt megpárolom. Amikor már puhák a szemek, akkor megszórom egy teáskanálnyi cukorral, a lisztte...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Törtfuszulya (bab) (paszuly)
Törtfuszulya (bab) (paszuly)

A fuszulykát előző este megmossuk és beáztatjuk. Másnap felrakjuk 3 liter vízbe főni, és fedő alatt lassú tűznél puhára főzzük 2 cikk fokhagymával hagymával és babérlapival.Mikor m...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: józsefné
Kelkáposzta főzelék
Kelkáposzta főzelék

A kelkáposztát megtisztítjuk, külső leveleit eltávolítjuk, torzsáját kivágjuk és laskára vágjuk. Beletesszük egy nagy lábosba, félig felöntjük vízzel. A burgonyákat meghámozzuk, me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Zöldborsófőzelék
Zöldborsófőzelék

A borsót az olajon megpároljuk, rászórjuk a finomra vágott petrezselymet és sóval ízesítjük Lehintjük liszttel és pirospaprikával, összeforgatjuk, majd felöntjük tejjel (körülbelü...

Elkészítési idő: 0.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk