Családireceptkönyv.hu

Szárazbab főzelék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


bab

Elkészítés:



-Babot előző nap megmosni, beáztatni,
-másnap tiszta vízben odateszem főni, kis só bele, vegeta,
-ha puha a bab, rántás: olaj, kb. 4 ek liszt, pirítom,
-bele fokhagyma, majoránna, pirospaprika, petrezselyem, felöntöm vízzel,
-hozzá a babhoz, egyet rottyan és kész.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Barackos céklapüré
Barackos céklapüré

A hozzávalókat turmixban vagy botmixerrel pürésítjük. Fontos, hogy a gép kése a barackot érje először, mert a reszelékek nem olyan lédúsak! Csurgassunk rá mézet és egy kevés szőlő...

Elkészítési idő: 8 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Babfőzelék
Babfőzelék

◾️A babot (kivéve, ha konzerv) beáztatjuk 4-5 órára vagy egy éjszakára is akár. ◾️A hagymát felaprítjuk, és az olajon megdinszteljük. ◾️Hozzáadjuk a babot, a babérlevelet és felö...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Karalábéfőzelék tócsnival
Karalábéfőzelék tócsnival

A karalábét megtisztítjuk, és egyforma kockákra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, és csipetnyi sóval együtt, üvegesre pároljuk benne a hagymá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bernadett
Borsófőzelék
Borsófőzelék

1. A borsót a vízben feltesszük főni, amíg meg nem puhul. 2. Hozzáadjuk a vegetát, és a fokhagymakrémet. 3. Amikor a borsó megpuhult, elkészítjük a rántást. Az olajon megpirítju...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk