bab
-Babot előző nap megmosni, beáztatni,
-másnap tiszta vízben odateszem főni, kis só bele, vegeta,
-ha puha a bab, rántás: olaj, kb. 4 ek liszt, pirítom,
-bele fokhagyma, majoránna, pirospaprika, petrezselyem, felöntöm vízzel,
-hozzá a babhoz, egyet rottyan és kész.
1.. Felaprítjuk a hagymát, a krumplit és a zöldbab ötödét. 2. Vajon megpároljuk a zöldségeket majd néhány perc után egy kevés alaplével felöntjük, és fedő alatt tovább főzzük....
Elkészítési idő: 25 percA borsót annyi vízben puhára főzzük, amennyi éppen ellepi. Szitán átpaszírozzuk. A megpucolt és kockákra vágott krumplit szintén megfőzzük. A krumplit pépesítjük/ villával...
Elkészítési idő: fl óraA kelkáposztát megtisztítjuk, külső leveleit eltávolítjuk, torzsáját kivágjuk és laskára vágjuk. Beletesszük egy nagy lábosba, felöntjük vízzel. A burgonyákat meghámozzuk, megmossu...
Elkészítési idő:A sárgarépát és petrezselyemgyökeret megtisztítjuk és felkockázzuk, a zöldborsóval együtt kevés margarinon vagy olajon átfuttatjuk, megsózzuk, hozzáadjuk a petrezselyemzöld felét,...
Elkészítési idő: