menu

Családireceptkönyv.hu

Szárazbab főzelék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


bab

Elkészítés:



-Babot előző nap megmosni, beáztatni,
-másnap tiszta vízben odateszem főni, kis só bele, vegeta,
-ha puha a bab, rántás: olaj, kb. 4 ek liszt, pirítom,
-bele fokhagyma, majoránna, pirospaprika, petrezselyem, felöntöm vízzel,
-hozzá a babhoz, egyet rottyan és kész.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lencsefőzelék - Mama
Lencsefőzelék - Mama

A megmosott lencsét vízben feltesszük főni, borsikafű, babérlevél,szódabikarbóna,cukor és só fűszerezésével. Megpuhulása után berántani , majd tejföllel ízesíteni!

Elkészítési idő: 0,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karalábé főzelék - Mama
Karalábé főzelék - Mama

Lereszeljük a karalábét, majd olajon pici cukorral és sóval üvegesre pároljuk. Bestauboljuk és felengedjük tejföllel.

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Krémes zöldborsófőzelék
Krémes zöldborsófőzelék

A zöldborsót átmossuk, ha frisset használunk, akkor kifejtjük. Nagyon kevés vízzel feltesszük párolni, ízesítjük, és aprított petrezselymet is adunk hozzá. Ha megpuhult, és a víz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsolt
Zöldborsó főzelék
Zöldborsó főzelék

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk