bab
-Babot előző nap megmosni, beáztatni,
-másnap tiszta vízben odateszem főni, kis só bele, vegeta,
-ha puha a bab, rántás: olaj, kb. 4 ek liszt, pirítom,
-bele fokhagyma, majoránna, pirospaprika, petrezselyem, felöntöm vízzel,
-hozzá a babhoz, egyet rottyan és kész.
A hozzávalókat turmixban vagy botmixerrel pürésítjük. Fontos, hogy a gép kése a barackot érje először, mert a reszelékek nem olyan lédúsak! Csurgassunk rá mézet és egy kevés szőlő...
Elkészítési idő: 8 perc Nehézség: Könnyű◾️A babot (kivéve, ha konzerv) beáztatjuk 4-5 órára vagy egy éjszakára is akár. ◾️A hagymát felaprítjuk, és az olajon megdinszteljük. ◾️Hozzáadjuk a babot, a babérlevelet és felö...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA karalábét megtisztítjuk, és egyforma kockákra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, és csipetnyi sóval együtt, üvegesre pároljuk benne a hagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A borsót a vízben feltesszük főni, amíg meg nem puhul. 2. Hozzáadjuk a vegetát, és a fokhagymakrémet. 3. Amikor a borsó megpuhult, elkészítjük a rántást. Az olajon megpirítju...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű