1 kg krumpli
1 fej hagyma
babérlevél
só, bors
tejföl
liszt
A meghámozott és kockára vágott krumplit beletesszük egy lábasba és annyi vízzel, hogy ellepje feltesszük főzni. Beledobunk egy egész fej hagymát, babérlevéllel ízesítjük, sózzuk, borsozzuk.
Amikor puhára főtt, a tejfölt a liszttel simára keverjük és besűrítjük vele a kész főzeléket. Lehet kaporral is ízesíteni, vagy ecettel.
A káposztát vágd vékony csíkokra. A hagymát pucold meg, aprítsd fel, és olajon pirítsd meg. Add hozzá a káposztát önts rá vizet, kevesebbet mint amennyi ellepi, és főzd meg. Közbe...
Elkészítési idő:A tököt legyalulom és besózom. Állni hagyom kb. fél órát. Az olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, majd rászórom az apróra vágott kaprot. Elkeverem, majd ráteszem a ki...
Elkészítési idő: fél óra