1 kg krumpli
1 fej hagyma
babérlevél
só, bors
tejföl
liszt
A meghámozott és kockára vágott krumplit beletesszük egy lábasba és annyi vízzel, hogy ellepje feltesszük főzni. Beledobunk egy egész fej hagymát, babérlevéllel ízesítjük, sózzuk, borsozzuk.
Amikor puhára főtt, a tejfölt a liszttel simára keverjük és besűrítjük vele a kész főzeléket. Lehet kaporral is ízesíteni, vagy ecettel.
https://cookpad.com/hu/receptek/1925308-zoldbabfozelek
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA borsót megtisztítjuk, megmossuk és feltesszük főzni. Ha puha, szitán áttörjük a borsót, finomra vágott hagymás rántással berántjuk, teszünk bele kevés sót és törött borsot.
Elkészítési idő: 1 öra Nehézség: KönnyűA kelkáposztát és a krumplit földarabolom, sós, vegetás vízben puhára főzöm. Megcsinálom a rántást, sok fokhagymát teszek bele, majd pirospaprikát. Végül belemerem a zöldséget, szü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A borsót átmossuk, pár órára beáztatjuk. Amikor már kissé megduzzadt, egy nagyobb lábasban feltesszük főni annyi vízzel, amennyi bőséggel ellepi. 2. Belenyomunk 3-4 gerezd fokh...
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: Közepes