80 dkg káposzta
8 dl paradicsom ivólé vagy 1-üveges sűrített paradicsom ezt jobban szeretjük
1 db vöröshagyma
1.5 tk só
finomliszt
sertészsír
A káposztát külső leveleitől megfosztjuk,laskára vágjuk.
A hagymát felkockázzuk.
A káposztát a hagymával együtt egy kevés vízben feltesszük főni, hozzáöntjük a paradicsomlét,sózzuk, én teszek bele 1-evőkanál zsírt
Miután megpuhult a káposzta, berántjuk.
A rántáshoz a lisztet a zsírban zsemleszínűre pirítjuk. Hideg vízzel felengedjük és szűrőn keresztül a káposztához öntjük.
Folyamatosan kevergetjük, míg besűrűsödik.
Akár cukorral akár hússal finom.
A felaprított hagymát kevés olajon megdinszteljük, piros paprikával átpirítjuk, majd felöntjük vízzel. A megpucolt, felaprított krumplit a forró vízbe tesszük. Sóval, borssal, vega...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA sóskát az ereitől megtisztítom, megmosom és egy pici vajjal odateszem dinsztelődni. Amíg a sóska fedő alatt dinsztelődik, kikeverek 1 egész és a 2 tojás sárgáját a cukorral. Amik...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lencsét előző este egy éjszakára beáztatjuk. Az elkészítés napján a beáztatott lencsét egy nagyobb edénybe tesszük és felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Hozzáadjuk a vörö...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz apróra vágott vöröshagymát egy lábasban üvegesre dinszteljük. Az előzetesen (kb. 3-4 óra) vízbe áztatott, majd jól átmosott sárgaborsót a lábasunkba öntjük, és felengedjük anny...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű