80 dkg káposzta
8 dl paradicsom ivólé vagy 1-üveges sűrített paradicsom ezt jobban szeretjük
1 db vöröshagyma
1.5 tk só
finomliszt
sertészsír
A káposztát külső leveleitől megfosztjuk,laskára vágjuk.
A hagymát felkockázzuk.
A káposztát a hagymával együtt egy kevés vízben feltesszük főni, hozzáöntjük a paradicsomlét,sózzuk, én teszek bele 1-evőkanál zsírt
Miután megpuhult a káposzta, berántjuk.
A rántáshoz a lisztet a zsírban zsemleszínűre pirítjuk. Hideg vízzel felengedjük és szűrőn keresztül a káposztához öntjük.
Folyamatosan kevergetjük, míg besűrűsödik.
Akár cukorral akár hússal finom.
A brokkoli megőrzi szép zöld színét, ha a forrásban lévő vízbe, teszünk egy késhegynyi szódabikarbónát.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLegyaluljuk, vagy reszeljuk a tököt (de akár mirelitből is csinálhatod) és felrakjuk pici vízzel (ha mirelitből készül, akkor nem kell bele víz, mert ereszteni fog) és az apróra vá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát lereszeljük. Kb. 0,5 dl vízzel elkezdjük párolni. Mikor elkezd üvegesedni, megszórjuk a kristálycukorral és tovább pároljuk még pár percig. Mikor már elég üveges, megs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket felaprítom, kivajazott tálba teszem, ha tésztásan szeretném, akkor egy rétegben közzé teszem a főtt spagettit, meglocsolom az összekevert, fűszerekkel ízesített fejf...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz