Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Spenót


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30-50 dkg spenót


Elkészítés:


A megtisztított és jó bő vízben megmosott, (a mosogatót, kétszer félig engedni vízzel ) spenótot megfőzöm, forrástól számított 15 perc. Majd leszűröm és késsel apróra vágom, mint a petrezselymet.
Fokhagymás (2-3 gerezd) rántást készítek, felengedem tejjel és beleteszem az apróra vágott spenótot, sóval fekete borssal, és vegetával ízesítem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Zöldborsófőzelék
Zöldborsófőzelék

A megmosott zöldborsót forrásban levő vízbe tesszük (kb. 1 liter), hozzáadjuk a cukrot és felforrás után mérsékelt tűzön főzzük. Ha azt akarjuk, hogy a borsó üde zöld színét megtar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonyafőzelék
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Burgonyafőzelék

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Krémes zöldborsófőzelék
Krémes zöldborsófőzelék

A zöldborsót átmossuk, ha frisset használunk, akkor kifejtjük. Nagyon kevés vízzel feltesszük párolni, ízesítjük, és aprított petrezselymet is adunk hozzá. Ha megpuhult, és a víz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kelkáposzta főzelék 2.
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék
Kelkáposzta főzelék 2.

A hagymát vaj és olíva olaj összeolvasztott keverékén puhára dinsztelem. Finoman sózom. Hozzáadom a köményt, majoránnát, fokhagymát, beleforgatom a burgonyát és a káposzta sötétebb...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk