1,5-2 kg édes káposzta,1 l paradicsomlé,1 kis fej hagyma,3 evőkanál liszt,olaj,cukor, só, zeller zöld ízlés szerint
Elkészítés: A fejes káposztát kb 1 cm széles csíkokra darabolom. A hagymát apró kockára vágom, és egy nagyobb lábosban olajon megdinsztelem. Mikor puha rádobom a káposztát, és felöntöm a paradicsomlével. A zellerzöldjét is belerakom, és sóval, cukorral ízesítem. Mikor a káposzta megpuhult a lisztből zsemleszínű rántást készítek, és hozzáadom a főzelékhez. Hagyom összefőni, és kész is van.
Az üveges zöldbabot a levével egy lábasba öntjük. A krumplit megpucolva és felkockázva hozzáadjuk, babérlevéllel, borssal, vegetával ízesítjük, egy fél kk. cukrot is hozzáadunk. Be...
Elkészítési idő:A kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a megmaradt káposztát elnegyedeljük, majd felcsíkozzuk. A hámozott burgonyát közepes kockákra vágjuk. A káposztát egy nagy fazékba tesszük, felö...
Elkészítési idő:A zöldbabot megtisztítjuk, végeit eltávolítjuk és 2-3 cm-es darabokra vágjuk, megmossuk. Kb. 1-1,5 l vízben feltesszük főni. Ízesítjük sóval, babérlevéllel, és beletesszük a zúzott...
Elkészítési idő:Feltesszük a tököt egy fazékban a vízzel, sóval, cukorral főni. Nem sokáig, kb. csak 2 percet, miután felforr. Közben csomómentesre kavarjuk a lisztet a tejföllel. Hozzátesszük a...
Elkészítési idő: