2 cs mirelit spenót (Lidl)
4 db zsemle
kb 1,5 dltej
3 ek. liszt
3 ek olaj
2 gerezd fokhagyma
Az olajon a lisztet kicsit átpirítjuk (nagyon világosra). A tejben a zsemlét megáztatjuk, kicsavarjuk, a tejet a lisztre öntjük és besamelt készítünk. A kiengedett spenótot hozzá adjuk, sózzuk, borsozzuk, apróra vágjuk bele a fokhagymát. Az egészet pár percig főzzük, majd a zsemlét is hozzá adva összeforraljuk. Ha túl sűrű, még tejjel higítjuk.
A zsiradékon megpárolom az apróra vágott hagymát és a még apróbbra végott gyömbért. Ráborítom a meghámozott, felkockázott céklát és a krumplit. Kicsit átforgatom a zsiradékon. Fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, megmossuk, karikákra vágjuk. Egy nagyobb edényben megforrósitjuk az étolajat, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, megfonnyasztjuk, lisztel meghintjük...
Elkészítési idő: 4o perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A káposztát külső leveleitől megtisztítjuk és metéltre vágjuk, megmossuk. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, rátesszük a káposztát, felöntjük annyi vízz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sárgaborsót előző este átválogatom, beáztatom. Másnap annyi tiszta vízben teszem oda főzni, amennyi kb. bő ujjnyira ellepi. Sózom, amikor felforr, a fehér habját fémszűrővel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes