2 cs mirelit spenót (Lidl)
4 db zsemle
kb 1,5 dltej
3 ek. liszt
3 ek olaj
2 gerezd fokhagyma
Az olajon a lisztet kicsit átpirítjuk (nagyon világosra). A tejben a zsemlét megáztatjuk, kicsavarjuk, a tejet a lisztre öntjük és besamelt készítünk. A kiengedett spenótot hozzá adjuk, sózzuk, borsozzuk, apróra vágjuk bele a fokhagymát. Az egészet pár percig főzzük, majd a zsemlét is hozzá adva összeforraljuk. Ha túl sűrű, még tejjel higítjuk.
https://www.youtube.com/watch?v=Xzu3grbz_bU https://www.nosalty.hu/recept/fokhagymas-tejfolos-zoldbabfozelek-petrezselyemzolddel-kaporral https://www.nosalty.hu/recept/zoldba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megpucolt, megmosott krumplit karikára vágjuk, és a babérlevéllel annyi sós vízben, ami szűken ellepi, megfőzzük. Az olajból a liszttel rántást készítünk, megszórjuk a majoranná...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyűhttps://hvg.hu/gasztronomia/20100525_spenot_recept Természetesen a legtöbb ásványi anyag és vitamin akkor marad benne leginkább, ha nyersen fogyasztjuk, vagy csak nagyon rövid...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelaprítottam a hagymát és a kaprot gondosan, hogy nagyobb darabok ne maradjanak. A gyalult tököt megmostam, és kifacsartam belőle a nedvességet. A kapor 2/3-ad részét megpirítot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű