menu

Családireceptkönyv.hu

Krumplifőzelék


Írta:

Elk. idő: 0.5 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg burgonya
2 db babérlevél
2 ek napraforgó olaj
1 evőkanál finomliszt
1 teáskanál majoranna
1 kk fűszerpaprika
só ízlés szerint
150 g tejföl

Elkészítés:


A megpucolt, megmosott krumplit karikára vágjuk, és a babérlevéllel annyi sós vízben, ami szűken ellepi, megfőzzük.
Az olajból a liszttel rántást készítünk, megszórjuk a majorannával és a pirospaprikával, és kevergetve berántjuk vele a főzeléket.
Felfőzzük, hozzáadjuk a tejfölt, azzal is felfőzzük, és már kész is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sárgaborsó főzelék
Sárgaborsó főzelék

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krisztina
Paradicsomos káposzta
Paradicsomos káposzta

A káposztát vékonyan felszeleteljük vagy lereszeljük, hagymát felaprítjuk a húst apró kockákra vágjuk. Egy fazékba teszünk egy kanál olívaolajat majd rátesszük a hozzávalókat, sót...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Tünde
Sárgarépa szósz
Sárgarépa szósz

A sárgarépát lereszeljük. Kb. 0,5 dl vízzel elkezdjük párolni. Mikor elkezd üvegesedni, megszórjuk a kristálycukorral és tovább pároljuk még pár percig. Mikor már elég üveges, megs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lucskos káposzta:
Lucskos káposzta:

2 féleképpen lehet készíteni. Ha pénztárcánk engedi, akkor füstölt húst főzünk, amikor megfőtt akkor a lakásra vágott káposztát és az apróra vágott krumplit hozzáadjuk ízesítjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk