1 kg burgonya
2 db babérlevél
2 ek napraforgó olaj
1 evőkanál finomliszt
1 teáskanál majoranna
1 kk fűszerpaprika
só ízlés szerint
150 g tejföl
A megpucolt, megmosott krumplit karikára vágjuk, és a babérlevéllel annyi sós vízben, ami szűken ellepi, megfőzzük.
Az olajból a liszttel rántást készítünk, megszórjuk a majorannával és a pirospaprikával, és kevergetve berántjuk vele a főzeléket.
Felfőzzük, hozzáadjuk a tejfölt, azzal is felfőzzük, és már kész is.
A fagyasztott parajkrémet kiolvasztjuk. A kiolvadt parajhoz hozzádobjuk a vajat, a sót, és együtt melegítjük. A fokhagymagerizdeket préseljük, majd az olajon picit megpirítjuk. H...
Elkészítési idő: 20 perc1. A zöldborsót az olajon megpároljuk, megsózzuk, megcukrozzuk ízlés szerint. 2. Amikor elég puha, rászórjuk a lisztet, és együtt pirítjuk egy kicsit, majd ráöntjük a hideg tejet....
Elkészítési idő: 1 óra--A cukkinit meghámozzuk, majd egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. -----Egy edénybe tesszük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. --A kaprot apróra vágjuk, és a cukkinihoz...
Elkészítési idő: 20