25 dkg száraz sárgaborsó
80 dkg sárgarépa
fél átlagos sütőtök
40 dkg Angol szalonna
3 evőkanál mustár ízlés szerint)
1 nagy tejföl
keményítő
2 hagyma
olaj
só
curry
kurkuma
A megtisztított sárgarépát és a sütőtököt felteszünk forrni sós vízben.
A felkockázott szalonnát kevés olajon lesütjük,hozzáadjuk a kockára vágott hagymát,amit üvegesre párolunk.Erre öntjük az előző nap beáztatott borsót.Sózunk és fűszerezünk,majd felöntjük vízzel.Miközben a borsó "dolgozik",a megpuhult répa-sütőtökünkhöz hozzáadjuk a tejfölt a keményítőt és a mustárt,majd pépesítjük.Amikor a borsó megpuhult,összeöntjük a répamixel. Ha nem elég sűrű,a keményítővel beállítjuk a megfelelő állagot.
Jó étvágyat
A zöldbabot fazékba tesszük, felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a babérlevelet, a cukrot, az ecetet és lefedve kb. 20 percig főzzük. Közben az olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felaprított hagymát kevés olajon megdinszteljük, piros paprikával átpirítjuk, majd felöntjük vízzel. A megpucolt, felaprított krumplit a forró vízbe tesszük. Sóval, borssal, vega...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés Ha friss zöldségből és zöldborsóból akarunk finomfőzeléket készíteni, körülbelül 25 dkg karottát, ugyanannyi fejtett zöldborsót és karalábét használjunk fel hozzá. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA borsót (lehet fagyos is) egy lábasba szórjuk, felöntjük a vízzel, sózzuk-borsozzuk és főzni kezdjük. 2 perc forralás után a borsó felét egy magasabb falú tálba szedjük, rászórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű