25 dkg száraz sárgaborsó
80 dkg sárgarépa
fél átlagos sütőtök
40 dkg Angol szalonna
3 evőkanál mustár ízlés szerint)
1 nagy tejföl
keményítő
2 hagyma
olaj
só
curry
kurkuma
A megtisztított sárgarépát és a sütőtököt felteszünk forrni sós vízben.
A felkockázott szalonnát kevés olajon lesütjük,hozzáadjuk a kockára vágott hagymát,amit üvegesre párolunk.Erre öntjük az előző nap beáztatott borsót.Sózunk és fűszerezünk,majd felöntjük vízzel.Miközben a borsó "dolgozik",a megpuhult répa-sütőtökünkhöz hozzáadjuk a tejfölt a keményítőt és a mustárt,majd pépesítjük.Amikor a borsó megpuhult,összeöntjük a répamixel. Ha nem elég sűrű,a keményítővel beállítjuk a megfelelő állagot.
Jó étvágyat
Rántást készítünk, majd vízzel felengedjük, sót, cukrot és a mirelit sóskát beletesszük.Összefőzzük majd a 2 tojás sárgáját óvatosan belefőzzük!
Elkészítési idő: 1 óraA káposztát külső leveleitől megfosztjuk, laskára vágjuk. A hagymát felkockázzuk. A káposztát a hagymával együtt egy kevés vízben feltesszük főni, hozzáöntjük a par...
Elkészítési idő: 1 óraA brokkolit megmossuk. A krumplit megpucoljuk. Apró kockára vágjuk. A hagymát megpucuojuk. Apróravágjuk. Az egy evőkanál olajon üvegesre pirítjuk a hagymát. Ha megpirult a hagy...
Elkészítési idő:1. Étolajat hevítünk egy lábasban. 2. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. 3. Ezután öntsük fel a vízz...
Elkészítési idő: