25 dkg száraz sárgaborsó
80 dkg sárgarépa
fél átlagos sütőtök
40 dkg Angol szalonna
3 evőkanál mustár ízlés szerint)
1 nagy tejföl
keményítő
2 hagyma
olaj
só
curry
kurkuma
A megtisztított sárgarépát és a sütőtököt felteszünk forrni sós vízben.
A felkockázott szalonnát kevés olajon lesütjük,hozzáadjuk a kockára vágott hagymát,amit üvegesre párolunk.Erre öntjük az előző nap beáztatott borsót.Sózunk és fűszerezünk,majd felöntjük vízzel.Miközben a borsó "dolgozik",a megpuhult répa-sütőtökünkhöz hozzáadjuk a tejfölt a keményítőt és a mustárt,majd pépesítjük.Amikor a borsó megpuhult,összeöntjük a répamixel. Ha nem elég sűrű,a keményítővel beállítjuk a megfelelő állagot.
Jó étvágyat
A meghámozott és kockára vágott krumplit beletesszük egy lábasba és annyi vízzel, hogy ellepje feltesszük főzni. Beledobunk egy egész fej hagymát, babérlevéllel ízesítjük, sózzuk,...
Elkészítési idő:1 nagy fej vöröshagymát, és egy kisebb fej káposztát (kb 1 kg) felcsíkozok, majd az egészet felteszem fedő alatt főni annyi vízben, ami éppen ellepi. Kb fél óra, míg megpuhul. Ekko...
Elkészítési idő: 40 percAz olajban megdinsztelem a hagymát paprikát ezután beleteszem a borsót feltöltöm kevés vízzel ízesítem beleteszem a petrezselyemzöldet vagy zöld kaprot és puhára főzöm ,ha kevés...
Elkészítési idő: