2 szál új répa
pár szem újburgonya
2 nagyobb cukkini
fél karfiol
1 új fehérrépa
olívaolaj
só
őrölt kömény
Mindent megtisztítunk, aprítunk.
A gyorsan puhulókat nagyobbra, a keményebbeket kisebbre vágjuk.
Kevés vízzel megpároljuk, só, kömény, olaj kerül bele.
Főzőlével együtt turmixoljuk.
Kihűlés után adagokban fagyaszthatjuk.
Húspép, sajt, tojás mehet feltétként.
A száraz fejtett babokat előző este vízbe áztatjuk, majd annyi vízben, ami éppen ellepi feltesszük főzni a sárgarépával, babérlevéllel és kevés sóval. Nagyjából egy óra szükséges,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kelkáposztát megtisztítjuk, külső leveleit eltávolítjuk, torzsáját kivágjuk és laskára vágjuk. Beletesszük egy nagy lábosba, félig felöntjük vízzel. A burgonyákat meghámozzuk, me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát és petrezselyemgyökeret megtisztítjuk és felkockázzuk, a zöldborsóval együtt kevés margarinon vagy olajon átfuttatjuk, megsózzuk, hozzáadjuk a petrezselyemzöld felét,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű