2 szál új répa
pár szem újburgonya
2 nagyobb cukkini
fél karfiol
1 új fehérrépa
olívaolaj
só
őrölt kömény
Mindent megtisztítunk, aprítunk.
A gyorsan puhulókat nagyobbra, a keményebbeket kisebbre vágjuk.
Kevés vízzel megpároljuk, só, kömény, olaj kerül bele.
Főzőlével együtt turmixoljuk.
Kihűlés után adagokban fagyaszthatjuk.
Húspép, sajt, tojás mehet feltétként.
A salátákat megmossuk alaposan, negyedekre vágjuk. A szalonnát kockára vágjuk, kisütjük, kiszedjük,majd a zsiradékhoz hozzáadjuk a fokhagymákat aprítva, vagy lereszelv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zöldségeket megtisztítjuk és egyforma kis kockákra vágjuk. 2. Kb. fél liter vízben, az ízesítőkkel puhára főzzük a sárga- és fehérrépát, majd a végén beletesszük a zöldbor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat meghámozzuk, megmossuk, és kockákra vágjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Beledobjuk a babérlevelet, borssal, sóval, delikáttal ízesítjük (ízlés szerint)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megpucoljuk, apró kockákravágjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ízlés szerint sózzuk, ételízesítővel ízesítjük, és teszünk bele babérlevelet is. Addig főzzük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű