Családireceptkönyv.hu

Tejfölös krumplifőzelék 🥔


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A főzelék hozzávalói:
- kb. 1-1,5 kg krumpli
- 3-4 babérlevél
- 2-3 gerezd fokhagyma
- majoranna
- só
- ecet

A sűrítéshez:
- olaj
- liszt
- 2 evőkanál tejföl

Elkészítés:


◾️A krumplit meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk.
◾️Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a majorannát valamint a sót és puhára főzzük.
◾️A lisztet az olajon megpirítjuk, majd kevés hideg vízzel felengedve (közben itt is folyamatosan keverjük) krémesre keverjük.
◾️A rántáshoz hozzáadjuk a tejfölt, csomómentesre keverjük és folyamatosan kevergetve a főzelékhez adjuk, majd ízesítjük az ecettel.
◾️Néhány percet forraljuk, ez idő alatt kellően besűrűsödik és el is készültünk.

Trükkök, tippek, praktikák:


💡Tipp: A rántásnál víz helyett, pár kanállal használhatunk a főzelék levéből is.

Tejfölös krumplifőzelék 🥔

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Papp Gina
Borsófőzelék
Borsófőzelék

A zöldborsót átmossuk, ha frisset használunk, akkor kifejtjük. Nagyon kevés vízzel feltesszük párolni, ízesítjük, és aprított petrezselymet is adunk hozzá. Ha megpuhult, és a víz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tamás
Pikáns sárgarépa-főzelék
Pikáns sárgarépa-főzelék

1: Hámozzuk meg a répát, és aprítsuk kisebb hasábokra. Egy kis zsiradékon dinszteljük meg, majd öntsük fel a vízzel. Adjuk hozzá a fűszereket, a koriander kivételével. 2: Amikor a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csuri
Kelkáposzta főzelék
Kelkáposzta főzelék

- A kelkáposztát megtisztítjuk, külső leveleit eltávolítjuk, torzsáját kivágjuk és laskára vágjuk. - Beletesszük egy nagy lábosba, felöntjük vízzel, de csak félig kb. - A bu...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar TEJFÖLÖS BURGONYA FŐZELÉK DEBRECENIVEL
TEJFÖLÖS BURGONYA FŐZELÉK DEBRECENIVEL

A burgonyát megtisztítjuk, jól megmossuk és kockára vagy kb. félcentis karikára vágjuk. Újra megmossuk és feltesszük főni annyi vízbe, amennyi pont ellepi. Sózzuk, borsozzuk.Tehetü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk