A főzelék hozzávalói:
- kb. 1-1,5 kg krumpli
- 3-4 babérlevél
- 2-3 gerezd fokhagyma
- majoranna
- só
- ecet
A sűrítéshez:
- olaj
- liszt
- 2 evőkanál tejföl
◾️A krumplit meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk.
◾️Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a majorannát valamint a sót és puhára főzzük.
◾️A lisztet az olajon megpirítjuk, majd kevés hideg vízzel felengedve (közben itt is folyamatosan keverjük) krémesre keverjük.
◾️A rántáshoz hozzáadjuk a tejfölt, csomómentesre keverjük és folyamatosan kevergetve a főzelékhez adjuk, majd ízesítjük az ecettel.
◾️Néhány percet forraljuk, ez idő alatt kellően besűrűsödik és el is készültünk.
💡Tipp: A rántásnál víz helyett, pár kanállal használhatunk a főzelék levéből is.
Az olajat egy két-három literes lábosban, közepes lángon felmelegítek. Rászórom a hagymát, finoman sózom és 4-5 percig folyamatosan kevergetve puhára párolom. Ráreszelem a fokh...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: KönnyűA lencsét megmossuk, beáztatjuk, majd sós, babérleveles, hideg vízben feltesszük főni. A felmelegített olajba beleszórjuk a cukrot és barnára pirítjuk. Mikor barna, hozzáadjuk a l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelforrósított zsírban megdinsztelem a hagymát.A megpucolt, megmosott krumplit karikára vágjuk, és a babérlevéllel annyi sós vízben, ami szűken ellepi, megfőzzük. Az olajból a lis...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA zöldségeket alaposan megmossuk, konyhai törlővel leszárogatjuk és alufóliába csomagoljuk. 200 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük. (A sárgarépa és a krumpli hamarabb elkés...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű