Családireceptkönyv.hu

Tejfölös krumplifőzelék 🥔


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A főzelék hozzávalói:
- kb. 1-1,5 kg krumpli
- 3-4 babérlevél
- 2-3 gerezd fokhagyma
- majoranna
- só
- ecet

A sűrítéshez:
- olaj
- liszt
- 2 evőkanál tejföl

Elkészítés:


◾️A krumplit meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk.
◾️Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a majorannát valamint a sót és puhára főzzük.
◾️A lisztet az olajon megpirítjuk, majd kevés hideg vízzel felengedve (közben itt is folyamatosan keverjük) krémesre keverjük.
◾️A rántáshoz hozzáadjuk a tejfölt, csomómentesre keverjük és folyamatosan kevergetve a főzelékhez adjuk, majd ízesítjük az ecettel.
◾️Néhány percet forraljuk, ez idő alatt kellően besűrűsödik és el is készültünk.

Trükkök, tippek, praktikák:


💡Tipp: A rántásnál víz helyett, pár kanállal használhatunk a főzelék levéből is.

Tejfölös krumplifőzelék 🥔

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Vivien
Zöldborsófőzelék
Zöldborsófőzelék

A borsót az olajon kicsit megfuttatjuk, a mirelitet felengedés nélkül, ez pár perc. Megszórjuk két evőkanál liszttel, és felöntjük a tejjel. Összeforraljuk, ízlés szerint édesítjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borsófőzelék
Borsófőzelék

Étolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. Ez csak pár tíz másodperc. 3 evőkanál é...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Szárazfuszulyka fözelék füstölt hússal!
Szárazfuszulyka fözelék füstölt hússal!

a fuszulykát mefözzük külön a hagymat aprora vagjuk,megdinszteljuk,a sarga repat lereszljuk es mindebt rendre beleteszunk,egy jo tokanyt csinalunk,amikort megfott minden,a fuszuly...

Elkészítési idő: 1 ora 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Zöldbabfőzelék
Zöldbabfőzelék

Az olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk az aprított fokhagymát, amit szintén kicsit megpirítunk. Ezután felöntjük kb. 100 ml vízzel, és megszórjuk a piros...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk