Családireceptkönyv.hu

KukoricaFőzelék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kis fej vöröshagyma
kb. 400-500 g kukorica (2 cső, 1 doboz konzerv vagy 1 csomag fagyasztott)
kb. 30 g vaj
kb. 1 dl víz
2 dl (főző)tejszín, tejföl, vagy tej
1 evőkanál (zab)liszt
1-2 csipet só
pici őrölt fehér bors, majoranna, vegamix
kis csokor petrezselyem
1 tk mustár

Elkészítés:


A kukoricát előkészítem;
a csöveset sok sós vízben megfőzöm és lemorzsolom róla a szemeket,
a konzervet lecsöpögtetem,
a fagyasztottat kiolvasztom.
A vajat felolvasztom és rádobva az apróra vágott hagymát egy kicsit pirítom.
Az előkészített kukoricát beleforgatom a vajas hagymába, kicsit rajta hagyom, majd pici vizet aláöntve, pár percig fedő alatt puhábbra párolom.
Ezalatt összekeverem a tejterméket a liszttel, némi vízzel és a kukoricára öntöm.
Sóval, fehér borssal, majorannával, vegamix-szel és apróra vágott petrezselyemmel ízesítem.
Ha túl sűrű, felöntöm némi vízzel.
Folyamatosan kavargatva felrottyantom.
Megjegyzés:
Amilyen gyorsan elkészült, olyan gyorsan el is fogyott, sőt, valószínűleg napokig ez lesz a menü...
A mustárt nem jó kihagyni belőle, remekül megbolondítja az alapvetően édes főzeléket.
Feltétként bármilyen (sós) husi remek hozzá (már, ha kell valamilyen feltét...), a NagyobbikLányom megjegyezte „az oviban fasírtot adnak", a Kisebbik sült virslit hiányolt, én hirtelen egy kis vajon pirított hagymás, fűszeres csirkemellet dobtam össze Nekik hozzá.
Ha nem csöves kukoricából készül, akkor hipp-hopp megvan; ha nincs sok idő főzni, vagy gyors vacsorának is kitűnő, laktató.

KukoricaFőzelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Viki
Lencsefőzelék
Lencsefőzelék

A lencsét 6-8 órával a főzés előtt áztassuk be. Öntsük le a levét és tegyük egy edénybe. A hagymát kockázzuk fel, és keverjük a lencséhez. Öntsük fel annyi vízzel, hogy kb. 2 ujjny...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárgaborsó főzelék
Sárgaborsó főzelék

-40 dkg sárgaborsót előző este beáztatjuk, -másnap megfőzzük sóval, -Rántás: zsiradékra diónyi vöröshagymát apróra, kevés liszt, -tűzről levenni, bele 1 gerezd fokhagyma, majo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Kelkáposzta főzelék egészségesen   27
Kelkáposzta főzelék egészségesen 27

Megmossuk a kelkáposztát és csíkokra szeleteljük. A burgonyát megpucoljuk és kisebb kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk. Az olívaolajon megpirítjuk a hagymá...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
PÁROLT BÉBISPENÓT FOKHAGYMÁVAL
PÁROLT BÉBISPENÓT FOKHAGYMÁVAL

https://hvg.hu/gasztronomia/20100525_spenot_recept Természetesen a legtöbb ásványi anyag és vitamin akkor marad benne leginkább, ha nyersen fogyasztjuk, vagy csak nagyon rövid...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk