menu

Családireceptkönyv.hu

KukoricaFőzelék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kis fej vöröshagyma
kb. 400-500 g kukorica (2 cső, 1 doboz konzerv vagy 1 csomag fagyasztott)
kb. 30 g vaj
kb. 1 dl víz
2 dl (főző)tejszín, tejföl, vagy tej
1 evőkanál (zab)liszt
1-2 csipet só
pici őrölt fehér bors, majoranna, vegamix
kis csokor petrezselyem
1 tk mustár

Elkészítés:


A kukoricát előkészítem;
a csöveset sok sós vízben megfőzöm és lemorzsolom róla a szemeket,
a konzervet lecsöpögtetem,
a fagyasztottat kiolvasztom.
A vajat felolvasztom és rádobva az apróra vágott hagymát egy kicsit pirítom.
Az előkészített kukoricát beleforgatom a vajas hagymába, kicsit rajta hagyom, majd pici vizet aláöntve, pár percig fedő alatt puhábbra párolom.
Ezalatt összekeverem a tejterméket a liszttel, némi vízzel és a kukoricára öntöm.
Sóval, fehér borssal, majorannával, vegamix-szel és apróra vágott petrezselyemmel ízesítem.
Ha túl sűrű, felöntöm némi vízzel.
Folyamatosan kavargatva felrottyantom.
Megjegyzés:
Amilyen gyorsan elkészült, olyan gyorsan el is fogyott, sőt, valószínűleg napokig ez lesz a menü...
A mustárt nem jó kihagyni belőle, remekül megbolondítja az alapvetően édes főzeléket.
Feltétként bármilyen (sós) husi remek hozzá (már, ha kell valamilyen feltét...), a NagyobbikLányom megjegyezte „az oviban fasírtot adnak", a Kisebbik sült virslit hiányolt, én hirtelen egy kis vajon pirított hagymás, fűszeres csirkemellet dobtam össze Nekik hozzá.
Ha nem csöves kukoricából készül, akkor hipp-hopp megvan; ha nincs sok idő főzni, vagy gyors vacsorának is kitűnő, laktató.

KukoricaFőzelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejfölös lencsefőzelék csülökkel
Tejfölös lencsefőzelék csülökkel

A lencsét beáztatjuk legalább fél nappal a főzés előtt. A csülköt vízzel feleresztjük, feltesszük főni, időnként megfordítjuk. Kb. 50 perc elteltével villával megszúrjuk, ha a kel...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Krumplifőzelék
Krumplifőzelék

A krumplit megmossuk, megpucoljuk, felkockázzuk, vagy karikára vágjuk - ahogy szeretjük. Az olajat egy közepes lábasban felhevítjük, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és 1 perc...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres
KÖNNYŰ KELKÁPOSZTAFŐZELÉK
KÖNNYŰ KELKÁPOSZTAFŐZELÉK

Kelkáposztafőzelék1 Hozzávalók 4 személyre: 1 nagyobb fej kelkáposzta 4 nagyobb krumpli 3 gerezd fokhagyma 2 evőkanál liszt 1 teáskanál pirospaprika köménymag só bors o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös szárazbabfőzelék
Tejfölös szárazbabfőzelék

Előző este beáztatjuk a babot jó bő, hideg vízben, és főzés előtt átmossuk -így tesszük fel főzni, ugyancsak hideg vízben. Hozzáadjuk a füstölt husikát, kolbászt, majd a borsot, b...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk