1 kis fej vöröshagyma
kb. 400-500 g kukorica (2 cső, 1 doboz konzerv vagy 1 csomag fagyasztott)
kb. 30 g vaj
kb. 1 dl víz
2 dl (főző)tejszín, tejföl, vagy tej
1 evőkanál (zab)liszt
1-2 csipet só
pici őrölt fehér bors, majoranna, vegamix
kis csokor petrezselyem
1 tk mustár
A kukoricát előkészítem;
a csöveset sok sós vízben megfőzöm és lemorzsolom róla a szemeket,
a konzervet lecsöpögtetem,
a fagyasztottat kiolvasztom.
A vajat felolvasztom és rádobva az apróra vágott hagymát egy kicsit pirítom.
Az előkészített kukoricát beleforgatom a vajas hagymába, kicsit rajta hagyom, majd pici vizet aláöntve, pár percig fedő alatt puhábbra párolom.
Ezalatt összekeverem a tejterméket a liszttel, némi vízzel és a kukoricára öntöm.
Sóval, fehér borssal, majorannával, vegamix-szel és apróra vágott petrezselyemmel ízesítem.
Ha túl sűrű, felöntöm némi vízzel.
Folyamatosan kavargatva felrottyantom.
Megjegyzés:
Amilyen gyorsan elkészült, olyan gyorsan el is fogyott, sőt, valószínűleg napokig ez lesz a menü...
A mustárt nem jó kihagyni belőle, remekül megbolondítja az alapvetően édes főzeléket.
Feltétként bármilyen (sós) husi remek hozzá (már, ha kell valamilyen feltét...), a NagyobbikLányom megjegyezte „az oviban fasírtot adnak", a Kisebbik sült virslit hiányolt, én hirtelen egy kis vajon pirított hagymás, fűszeres csirkemellet dobtam össze Nekik hozzá.
Ha nem csöves kukoricából készül, akkor hipp-hopp megvan; ha nincs sok idő főzni, vagy gyors vacsorának is kitűnő, laktató.
1. Mosd át többször a lencsét, és tedd hideg vízbe ázni legalább 3-4 órára. 2. Tedd fel egy lábasba főni a lencsét az áztatóvizében a füstölt hússal és a babérlevéllel. Ha...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA vöröshagymát fölkockázzuk és az olajon megdinszteljük ha már van egy kis szine hozzáadjuk fokhagymát megkeverjük és mehet a zöldbab is hozzá fölengedjük annyi vizzel amennyi elle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgaborsót érdemes beáztatni már előző este, minimum kétszer annyi vízben, mint amennyi a feles borsónk. Másnap öntsd le róla a vizet. Valójában áztatás nélkül is készíthetünk s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMennyiségeket nem írtam, mert mindenki ízlés szerint készíti el. Én ezt az ételt 3 személyre készítettem el kb. fél kiló kelkáposztából, 3 nagyobb burgonyából. A káposztát jól megm...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű