0.5 kg zöldborsó
8 dl víz
1 csipet só
0.5 csokor petrezselyem
3 ek napraforgó olaj
1 evőkanál finomliszt
1 ek vaj
A virslihez
180 g virsli
1 ek napraforgó olaj
A borsót annyi sós vízben tesszük fel főni, amennyi épp ellepi.
Amíg fő, világos rántást készítünk: 1 ek lisztet 3-4 ek olajon zsemleszínűre pirítunk, elzárjuk alatta a gázt és belekavarjuk a petrezselyemzöldet. Ha a borsó már puha, akkor kevés hideg vízzel engedjük fel a rántást, és hozzákeverjük a főzelékhez. Ha a borsó még nem puha, megvárjuk míg az nem lesz, ekkor a forró főzelékléből keverünk keveset a rántáshoz, majd adjuk hozzá a főzelékhez.
Jól kiforraljuk, majd elzárjuk alatta a gázt.
A tetejére egy kevés vajat morzsolunk, hogy ne bőrösödjön.
A virslit közben beirdaljuk, majd forró olajon megpirítjuk.
A zsiradékon kicsit megsütöttem a felszeletelt újhagymát és fokhagymát, majd hozzáadtam az aprított salátát is. Kicsit átforgattam a forró olajon az egészet és kevés vizet adtam ho...
Elkészítési idő:Étolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. Ez csak pár tíz másodperc. Ezután öntsük...
Elkészítési idő:A sárgaborsót előző nap többször átmossuk, és annyi vízbe áztatjuk, hogy bőven ellepje. Másnap főni tesszük kétszeres mennyiségű vízben a babérlevelekkel. Miután leszedtük az össz...
Elkészítési idő: 60 percA megmosott zöldborsót forrásban levő vízbe tesszük (kb. 1 liter), hozzáadjuk a cukrot és felforrás után mérsékelt tűzön főzzük. Ha azt akarjuk, hogy a borsó üde zöld színét megtar...
Elkészítési idő: