0.5 kg zöldborsó
8 dl víz
1 csipet só
0.5 csokor petrezselyem
3 ek napraforgó olaj
1 evőkanál finomliszt
1 ek vaj
A virslihez
180 g virsli
1 ek napraforgó olaj
A borsót annyi sós vízben tesszük fel főni, amennyi épp ellepi.
Amíg fő, világos rántást készítünk: 1 ek lisztet 3-4 ek olajon zsemleszínűre pirítunk, elzárjuk alatta a gázt és belekavarjuk a petrezselyemzöldet. Ha a borsó már puha, akkor kevés hideg vízzel engedjük fel a rántást, és hozzákeverjük a főzelékhez. Ha a borsó még nem puha, megvárjuk míg az nem lesz, ekkor a forró főzelékléből keverünk keveset a rántáshoz, majd adjuk hozzá a főzelékhez.
Jól kiforraljuk, majd elzárjuk alatta a gázt.
A tetejére egy kevés vajat morzsolunk, hogy ne bőrösödjön.
A virslit közben beirdaljuk, majd forró olajon megpirítjuk.
A főzelékfélék bevezetését burgonyával kezdjük. A burgonya semleges ízű, könnyen emészthető, tápláló főzelékalap. A kockákra vágott krumplit annyi sós vízbe tesszük fel főni, hogy...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA zöldborsót pici vajon puhára pároljuk csipet cukorral, sóval. Nagy csokor petrezselymet adunk hozzá. Botmixerrel vagy turmixban pürésítjük, hozzákeverünk 2 dl növényi tejszínt,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz olívaolajon a halszelet mindkét oldalát átsütjük, majd néhány perc alatt lefedve puhára pároljuk. A főzőedényből kivesszük, és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékra tesszü...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA m irelit spenótot felolvasztom, majd megszórom liszttel és simára keverem, majd felöntöm tejjel és fokhagymával, sóval, borssal izsítem. Összeforralom.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű