0.5 kg zöldborsó
8 dl víz
1 csipet só
0.5 csokor petrezselyem
3 ek napraforgó olaj
1 evőkanál finomliszt
1 ek vaj
A virslihez
180 g virsli
1 ek napraforgó olaj
A borsót annyi sós vízben tesszük fel főni, amennyi épp ellepi.
Amíg fő, világos rántást készítünk: 1 ek lisztet 3-4 ek olajon zsemleszínűre pirítunk, elzárjuk alatta a gázt és belekavarjuk a petrezselyemzöldet. Ha a borsó már puha, akkor kevés hideg vízzel engedjük fel a rántást, és hozzákeverjük a főzelékhez. Ha a borsó még nem puha, megvárjuk míg az nem lesz, ekkor a forró főzelékléből keverünk keveset a rántáshoz, majd adjuk hozzá a főzelékhez.
Jól kiforraljuk, majd elzárjuk alatta a gázt.
A tetejére egy kevés vajat morzsolunk, hogy ne bőrösödjön.
A virslit közben beirdaljuk, majd forró olajon megpirítjuk.
A darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást az apróra vágott kis fej hagymát, rizst, ízesítjük ízlés szerint, só, bors, pirospaprika. Majd jól összekeverjük és gombócokat...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűHagymát dinsztelek,teszek rá 6-8ek lisztet.Megpirítom a lisztet,félrehúzom teszek rá pirospaprikát.Kikevezem vízzel,majd 1 üveg paradicsomlével felöntöm.3 ek cukor kell bele.Ha fel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egyszerűen összeturmixoljuk.
Elkészítési idő: 5 per Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát az olajon megpirítjuk, majd a felkockázott paprikát is hozzáadjuk. Ezután beletesszük az apróra vágott paradicsomot és a zúzott fokhagymát is. Kicsit pirít...
Elkészítési idő: 30 pec Nehézség: Könnyű