Egy kisebb fej káposzta fele
2 nagyobb vöröshagyma
30 dkg csirkemell/pulykamell/pulyka felső-comb
1 doboz sűrített paradicsom
só, erytrit/négyszeres édesítő
1 evőkanál olívaolaj
A káposztát vékonyan felszeleteljük vagy lereszeljük, hagymát felaprítjuk a húst apró kockákra vágjuk. Egy fazékba teszünk egy kanál olívaolajat majd rátesszük a hozzávalókat, sót és a cukorhelyettesítőt és pár percig kevergetve dinszteljük. Felöntjük vízzel, de kevesebbet kell rátenni, minthogy ellepje. Lefedjük és kb egy óra alatt puhára főzzük. Ha már puha, mehet rá a paradicsomlé, és jól összeforraljuk vele, kb negyed órát együtt főzzük. Meg kell kóstolni, hogy mennyire édes, én édesebben szeretem, de ez ízlés kérdése.
Az olajon megdinszteljük a zöldborsót. Felöntjük vízzel és addig főzzük, amíg megpuhul a zöldborsó. Ízesítjük sóval, cukorral és leveskockával. Elkészítjük a habarást, amihez ös...
Elkészítési idő: 1 óraA lencsét hideg vízzel alaposan leöblítjük, majd annyi vízben tesszük fel főni, amennyi 1-2 ujjnyira ellepi (ezt a vízmennyiséget nagyjából felszívja, mire megfő). Sózzuk, hozzáadj...
Elkészítési idő: 45 percAz előző este beáztatott lencsét átmossuk és a vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát, sót, borsot, babérlevelet, füstös kockát és lassú lángon addig főzz...
Elkészítési idő: 1,5 óraA hagymát lepirítjuk, a fűszerekkel és 100 ml vízzel pörköltes alapot készítünk. Rárakjuk az ízlés szerint kockázott vagy karikára vágott burgonyát, a babérlevelet majd felöntjük...
Elkészítési idő: 1 óra