2 nagyobb darab édesburgonya
4 db babérlevél
2 kk. só
bors ízlés szerint
A főzelékhez vágd kockákra a megtisztított édesburgonyákat, majd öntsd fel egy kis vízzel, kb. a harmadáig. Mivel nem fogjuk besűríteni, ezért tényleg csak kevés vizet rakj alá. Dobáld bele a babérleveleket és fedő alatt főzd, míg megpuhul. Utolsó fázisban ízesítsd sóval, borssal. Ha szeretnéd, akkor még botmixerrel pépesítheted is.
A lisztet a vajon kicsit megpirítjuk, majd ráöntjük a kukoricát és jól összeforgatjuk. Felöntjük a tejjel, felforraljuk, majd hozzáöntjük a tejszínt. Sózzuk, borsozzuk, és sűrűre f...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, majd megmossuk. A vöröshagymát felkockázzuk, majd olajon pirítani kezdjük. Ha üvegessé vált a hagyma, hozzáadjuk a burgonyát, elkeverjük. Só...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sárgaborsót előző nap többször átmossuk, és annyi vízbe áztatjuk, hogy bőven ellepje. Másnap kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni a babérlevelekkel. Leszedjük a habját,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA zöldséget megtisztítjuk, megmossuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Még egészségesebb, ha nem vízben, hanem gőzben főzzük ki egy gőzölő edényben. A puhára főtt zöldséget leszűrjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű