40 dkg zöldborsó (fagyasztott)
1 kis fej hagyma
1 evokanal suritett paradicsom
so,bors
cukor (izles szerint)
olaj
1 evokanal liszt
A zoldborsot enyhen sos vizben meglobbantottam, utana leszurtem
A hagymat aprora vagtam, es keves olajon megparoltam
Hozza adtam a zolsborsot, felontottem keves vizzel, es puhara paroltam
Amikor megpuhult,beleszortam a lisztet,vizzel potoltam (annyi vizet adunk hozza, amennyire surure akarjuk a fozeleket)
Utana hozza kevertem a suritett paradicsomot
Fuszereztem, soval,borssal,cukorral, es osszefoztem...
A sárgaborsót vagy előző este, vagy főzés előtt 1 órával áztassuk be. Akkor sincs gond, ha nincs időnk az áztatásra, ebben az esetben is isteni főzelékünk lesz, csak egy picivel...
Elkészítési idő:A fedő nélküli edényben az olajon megdinszteljük a hagymát majd rátesszük a mirelit borsót és ezzel együtt pároljuk egy kicsit. Hozzáadjuk fűszereket, és a vizet. Beletesszük a hab...
Elkészítési idő: 1 óraHa friss zöldségből és zöldborsóból akarunk finomfőzeléket készíteni, körülbelül 25 dkg karottát, ugyanannyi fejtett zöldborsót és karalábét használjunk fel hozzá. A zöldséget és a...
Elkészítési idő:Az olajat felmelegíted, egy bő kanál lisztet belekeversz, mehet hozzá a zúzott fokhagyma is. Világosra pirítod és tejjel felengeded. Ebbe a rántásba beleteszed a kiengedett parajt,...
Elkészítési idő: