50 dkg zöldborsó ( fagyasztott)
3 szál sárgarépa
kevés olaj
5 dkg vaj
1 ek liszt
só, bors, kevés cukor ( 1 teaskanal )
2 -3 dl tej
Fasirt :
50 dkg darált hús
3 darab krumpli
1 kis fej hagyma
2 cikk fokhagyma (elhagyhato)
1 áztatott zsemle
so, bors,
2 tojás
olaj a kisuteshez
A sargarepat kockara vagtam, es keves olajon megfuttattam
Hozzatettem a zoldborsot, fuszereztem es felontottem annyi vizzel, hogy ellepje
Amikor mepuhult a borso, es a sargarepa, a lisztet csomomentesre kevertem a tejjel es a fozelekhez ontottem
Ekkor tettem bele a vajat is
Hagytam meg nehany percig alacsony hofokon
Ha kell akkor, lehet meg utana fusezrezni
Fasirt :
A daralt husba reszeltem a krumplit, hagymat,fokhagymat, aztatott zsemlet, 2 tojast
Fuszeretem soval borsal,lehet tenni keves vegetat is bele
Egy evokanal segitsegevel gombocokat formaztam , lisztbe forgattam, kisse ellapositottam oket
pogacsa szeruen , es nem tul forro olajban kisutottem...
1. Előkészítjük a hozzávalókat: a kolbászt karikára, majd félbevágjuk, a káposztát apró csíkokra metéljük, a krumplikat negyedbe, majd szeletekre szabdaljuk. 2. A kolbászt nagyon...
Elkészítési idő:A tököt kevés vízben felteszem főni. (Ha fagyasztott, akkor addig melegítem így, amíg teljesen felolvad.) Kevés olajon megfonnyasztom a vöröshagymát, ráteszem a lisztet, majd zsem...
Elkészítési idő: 30 percA mirelit sóskát kevés olajon felolvasztjuk, majd hozzáadunk 6-7 ek. cukrot. 1 púpozott ek. lisztet kevés tejjel és a tejföllel simára és folyósra keverjük, A sóskához öntjük, majd...
Elkészítési idő:A burgonyát megmossuk,felkockázzuk. A vajbabot is megmossuk, végeit levágjuk és körülbelül egyenlő méretű darabokra (kb 2-2,5 cm) aprítjuk.Most a fagyasztóból használtam.) Kevés ol...
Elkészítési idő: