50 dkg zöldborsó ( fagyasztott)
3 szál sárgarépa
kevés olaj
5 dkg vaj
1 ek liszt
só, bors, kevés cukor ( 1 teaskanal )
2 -3 dl tej
Fasirt :
50 dkg darált hús
3 darab krumpli
1 kis fej hagyma
2 cikk fokhagyma (elhagyhato)
1 áztatott zsemle
so, bors,
2 tojás
olaj a kisuteshez
A sargarepat kockara vagtam, es keves olajon megfuttattam
Hozzatettem a zoldborsot, fuszereztem es felontottem annyi vizzel, hogy ellepje
Amikor mepuhult a borso, es a sargarepa, a lisztet csomomentesre kevertem a tejjel es a fozelekhez ontottem
Ekkor tettem bele a vajat is
Hagytam meg nehany percig alacsony hofokon
Ha kell akkor, lehet meg utana fusezrezni
Fasirt :
A daralt husba reszeltem a krumplit, hagymat,fokhagymat, aztatott zsemlet, 2 tojast
Fuszeretem soval borsal,lehet tenni keves vegetat is bele
Egy evokanal segitsegevel gombocokat formaztam , lisztbe forgattam, kisse ellapositottam oket
pogacsa szeruen , es nem tul forro olajban kisutottem...
A burgonyát megpucoljuk, megmossuk alaposan, majd kisebb kockákra vágjuk. Annyi vízben, ami ellepi feltesszük főni, sózzuk és teszünk bele 2-3 közepes babérlevelet és kb. egy evőka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mirelit parajt kiolvasztjuk, lecsöpögtetjük. A zsemlét felkockázzuk, beáztatjuk a tejszín és a víz keverékébe. Olajat hevítünk, gyorsan hozzákeverjük a lisztet, hogy te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-A babot megpucoljuk,2-3 cm-es darabokra tördeljük tegyük fel kevés vízben főni( csak annyi víz, hogy ellepje) -. Ízesítsük Delikáttal és babérlevéllel. Főzzük kb. 10-12 percig, m...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: NehézA spenótot felforraljuk. Közben az olajból és a lisztből rántást készítünk. Belenyomjuk a fokhagymát, elkeverjük a rántásban, és pár pillanatig pirítjuk. Ezután azonnal felhigítj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű