50 dkg lencse
2 sárgarépa
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanálnyi kakukkfű
1 evőkanál édes mustár
2 evőkanál almaecet
7 evőkanál olívaolaj
só, bors
A lencsét megmossuk és egy edénybe tesszük annyi vizet öntünk rá ami bőven ellepi, fűszerezzük és főzni kezdjük. Fedő alatt 30 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük. Közben a hagymát és a répát megtisztítjuk, kevés olajon pirítjuk 4-5 percen át. Mikor elkészült, a lencsével együtt egy tálba tesszük. A mustárt, az olívaolajat és az almaecetet összekeverjük, leöntjük vele, jól összedolgozzuk, hűtőbe tesszük legalább fél órára, majd tálalhatjuk.
A kelkáposztát felszeleteljük vékonyan,a hagymát felkockázzuk zsíron dinszteljük,rárakjuk a piros paprikát nagyon kicsit pirítjuk vele de ne sokáig mert a paprika megkeseredik.A tö...
Elkészítési idő:Krumplit karikákra vágni, enyhén sós vízben, babérlevéllel együtt megfőzni. Saját levét meghagyni, tejföl+liszttel kikeverni, hogy ne legyen csomós és összeforralni.
Elkészítési idő:A káposztát csíkokra szeljük, torzsáját kivesszük, majd átmossuk. Feltesszük főni annyi vízzel, hogy ne lepje el. Amíg felforr, megpucoljuk a krumplit, és kockákra vágjuk. Az el...
Elkészítési idő: 50 percAhogyan én készítem: A kelkáposztát felszeletelem 1,5 cm-s csíkokra,vagy kockára .Vizet engedek rá,hogy épp ellepje.Egy fél vöröshagymát,2-3 gerezd fokhagymát,sót,borsot,vegetát,...
Elkészítési idő: Fél óra