50 dkg lencse
2 sárgarépa
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanálnyi kakukkfű
1 evőkanál édes mustár
2 evőkanál almaecet
7 evőkanál olívaolaj
só, bors
A lencsét megmossuk és egy edénybe tesszük annyi vizet öntünk rá ami bőven ellepi, fűszerezzük és főzni kezdjük. Fedő alatt 30 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük. Közben a hagymát és a répát megtisztítjuk, kevés olajon pirítjuk 4-5 percen át. Mikor elkészült, a lencsével együtt egy tálba tesszük. A mustárt, az olívaolajat és az almaecetet összekeverjük, leöntjük vele, jól összedolgozzuk, hűtőbe tesszük legalább fél órára, majd tálalhatjuk.
A vajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd felöntjük a borral és két evőkanál sűrűségűre visszaforraljuk. Hozzáadjuk az alaplevet, és az egyharmadára vi...
Elkészítési idő: 70 percA megpucolt, megmosott krumplit karikára vágjuk, és a babérlevéllel annyi sós vízben, ami szűken ellepi, megfőzzük. Az olajból a liszttel rántást készítünk, megszórjuk...
Elkészítési idő:A darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást az apróra vágott kis fej hagymát, rizst, ízesítjük ízlés szerint, só, bors, pirospaprika. Majd jól összekeverjük és gombócokat...
Elkészítési idő: 80 percElkészítés A Stefániához a zsemléket félbetépjük, majd beáztatjuk egy kevés vízbe. Ha megszívták magukat, akkor kicsavarjuk belőlük a fölösleges vizet, majd a kezünkkel szétmorz...
Elkészítési idő: