50 dkg lencse
2 sárgarépa
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanálnyi kakukkfű
1 evőkanál édes mustár
2 evőkanál almaecet
7 evőkanál olívaolaj
só, bors
A lencsét megmossuk és egy edénybe tesszük annyi vizet öntünk rá ami bőven ellepi, fűszerezzük és főzni kezdjük. Fedő alatt 30 perc alatt puhára főzzük, majd leszűrjük. Közben a hagymát és a répát megtisztítjuk, kevés olajon pirítjuk 4-5 percen át. Mikor elkészült, a lencsével együtt egy tálba tesszük. A mustárt, az olívaolajat és az almaecetet összekeverjük, leöntjük vele, jól összedolgozzuk, hűtőbe tesszük legalább fél órára, majd tálalhatjuk.
Krumplit karikákra vágni, enyhén sós vízben, babérlevéllel együtt megfőzni. Saját levét meghagyni, tejföl+liszttel kikeverni, hogy ne legyen csomós és összeforralni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldborsót vízben rakjuk oda főni épp,hogy ellepje. Amíg meg nem puhul, közbe tejjel pótoljuk ha a víz el fő róla, ízesítjük sóval borssal, cukorral delikàttal. A lisztből olaj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lencsét kiválogatom hideg vízben többször átmosom és előző este beáztatom.Másnap az áztatott vizet leöntöm újból feltöltöm vízzel sót teszek bele babérlevelet, és ízlés szerint t...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk az aprított fokhagymát, amit szintén kicsit megpirítunk. Ezután felöntjük kb. 100 ml vízzel, és megszórjuk a piros...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű