kb. 0,5 kg cékla
kb. 0,5 kg krumpli
2 közepes méretű alma
1 nagyobb vöröshagyma
1-2 cm friss gyömbér
mangalica zsír, vagy kókuszzsír
őrölt kömény
házi joghurt vagy kefír
rizstej vagy zabtej
valamilyen teljes értékű liszt, lehet gluténmentes is
só, bors
A zsiradékon megpárolom az apróra vágott hagymát és a még apróbbra végott gyömbért.
Ráborítom a meghámozott, felkockázott céklát és a krumplit. Kicsit átforgatom a zsiradékon.
Felöntöm az egészet vízzel.
Sózom, pici borssal és őrölt köménnyel ízesítem.
Amikor megfőttek a zöldségek, hozzáadom a felkockázott almát is. Ezzel már csak egyet rottyantok rajta.
Habarást készítek a lisztből és a joghurtból. Természetesen rizstejszínnel is lehet, ha valaki nem használ tejterméket.
Fel szoktam önteni a végén kevés rizstejjel. Picit még alakítok az ízeken, ha szükséges.
A felesborsót előző este beáztatatjuk./Hamarabb megfő másnap,és nem puffasszt annyira/ Másnap alaposan átmossuk,és felöntjük annyi vízzel hogy ellepje Fűszerezzük.Puhára főzzük.A v...
Elkészítési idő:Annyi vízbe kell felrakni a krumplit, hogy ellepje. Ha félig megfőtt akkor jön a tojás (egészben beleütöd). ha felforrt a víz, akkor jön bele a só, majoránna, babérlevél. Ha meg...
Elkészítési idő:A krumplit meghámozzuk felkockázzuk és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, ezután sózzuk és beledobunk pár babérlevelet. Ha a krumpli megfőtt belekeverjük a rántást, majd a...
Elkészítési idő: 30