kb. 0,5 kg cékla
kb. 0,5 kg krumpli
2 közepes méretű alma
1 nagyobb vöröshagyma
1-2 cm friss gyömbér
mangalica zsír, vagy kókuszzsír
őrölt kömény
házi joghurt vagy kefír
rizstej vagy zabtej
valamilyen teljes értékű liszt, lehet gluténmentes is
só, bors
A zsiradékon megpárolom az apróra vágott hagymát és a még apróbbra végott gyömbért.
Ráborítom a meghámozott, felkockázott céklát és a krumplit. Kicsit átforgatom a zsiradékon.
Felöntöm az egészet vízzel.
Sózom, pici borssal és őrölt köménnyel ízesítem.
Amikor megfőttek a zöldségek, hozzáadom a felkockázott almát is. Ezzel már csak egyet rottyantok rajta.
Habarást készítek a lisztből és a joghurtból. Természetesen rizstejszínnel is lehet, ha valaki nem használ tejterméket.
Fel szoktam önteni a végén kevés rizstejjel. Picit még alakítok az ízeken, ha szükséges.
később
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szálasra vágott, vagy gyalult káposztát annyi vízben teszem oda főni, hogy víz a káposzta feléig érjen. Sózom, először nagy lángon fedő alatt, majd amikor a káposzta összeesik ak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRántást készítünk rizslisztből és kacsazsírból. amikor kész a rántás, lehúzzuk a tűzhelyről, és a feldarabolt medvehagymaleveleket beletesszük, átforgani pár percig, miután visszat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrémes cukkinis tészta Pörkölttel A magyarok számára ez a tipikus étel, vagy utálják, vagy szeretik. Gyerekként én utáltam. Az iskolában egyszerűen letakartam a tányért egy szal...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz