zöldborsó
-Rántás: lábosba zsír, liszt, elkent fokhagyma, zsemleszínűre,
-bele pirospaprika, a borsó levével lassan felöntöm, borsót, fél leveskockát bele, összeforralni.
A zöldborsót átmossuk, ha frisset használunk, akkor kifejtjük. Nagyon kevés vízzel feltesszük párolni, ízesítjük, és aprított petrezselymet is adunk hozzá. Ha meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajon megdinszteljük a zöldborsót. Felöntjük vízzel és addig főzzük, amíg megpuhul a zöldborsó. Ízesítjük sóval, cukorral és leveskockával. Elkészítjük a habarást, amihez ös...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hagymát apróra a húst pörkölt méretű kockára vágjuk fel.A hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a húst is. Felöntjük vízzel és befűszerezzük és a fokhagymát belea...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA füstölt tarját megfőzzük, a főzővizét leszűrjük, és félretesszük. A krumplit meghámozzuk, és vastagabb karikákra vágjuk. Ráöntjük a tarja főzővizének egy részét, és enyhén megsó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű