1 kg tök
1 cs. kapor
1 fej hagyma
1/2 dl olaj
kis pohár tejföl
1,5 evőkanál liszt
víz,
tej
ecet
cukor
A tököt legyalulom és besózom. Állni hagyom kb. fél órát.
Az olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, majd rászórom az apróra vágott kaprot. Elkeverem, majd ráteszem a kinyomkodott tököt. Addig kevergetem míg levet enged, ráöntök kb 1 dl vizet, majd annyi tejet, hogy ellepje. Sózom és hagyom kicsit roppanósra főni. Habarást készítek, ezt belekeverem a főzelékbe. Ecettel és cukorral ízesítem.
Legjobb pörkölttel, de lehet sült virslit vagy tükörtojást adni hozzá.
A sárgaborsót átválogatjuk, megmossuk, és hideg vízben feltesszük főni. Ha felforrt, sózzuk, hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott vöröshagymát. Időnként megkeverjük, hogy l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst egy tálba tesszük, hozzá adjuk a tojást az apróra vágott kis fej hagymát, rizst, ízesítjük ízlés szerint, só, bors, pirospaprika. Majd jól összekeverjük és gombócokat...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a pirospaprikát (1-2 mokkáskanál ízlés szerint). Hozzáadjuk a kockára vagy vékony karikár...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű