1 kg tök
1 cs. kapor
1 fej hagyma
1/2 dl olaj
kis pohár tejföl
1,5 evőkanál liszt
víz,
tej
ecet
cukor
A tököt legyalulom és besózom. Állni hagyom kb. fél órát.
Az olajon megdinsztelem az apróra vágott hagymát, majd rászórom az apróra vágott kaprot. Elkeverem, majd ráteszem a kinyomkodott tököt. Addig kevergetem míg levet enged, ráöntök kb 1 dl vizet, majd annyi tejet, hogy ellepje. Sózom és hagyom kicsit roppanósra főni. Habarást készítek, ezt belekeverem a főzelékbe. Ecettel és cukorral ízesítem.
Legjobb pörkölttel, de lehet sült virslit vagy tükörtojást adni hozzá.
Olajon megpárolok egy kis fej hagymát, majd az üveges zöldbabot ráborítom, sózóm és egy kevés pirospaprikát teszek bele, hogy színe legyen, majd 2 gerezd fokhagymát szétnyomok és a...
Elkészítési idő: 30 per Nehézség: KönnyűMindent megtisztítunk, aprítunk. A gyorsan puhulókat nagyobbra, a keményebbeket kisebbre vágjuk. Kevés vízzel megpároljuk, só, kömény, olaj kerül bele. Főzőlével együtt turmixol...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA megtisztított, feldarabolt zöldbabot feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk, beletesszük a babérlevelet, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Közben a lisz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz