Családireceptkönyv.hu

Borsófőzelék


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg mirelit borsó
tej
liszt
olaj

cukor

Elkészítés:


Pici olajra ráöntöm a mirelit borsót, meg körülbelül 1 dl vizet, és elkezdem kiolvasztani/párolni. Amikor puha, sózom, picit cukrozom. Kikeverek simára kb 4-ek. lisztet tejjel és ráöntöm. Besűrűsödik és kész.

Borsófőzelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bogi
Finomfőzelék
Finomfőzelék

A sárgarépát és petrezselyemgyökeret megtisztítjuk és felkockázzuk, a zöldborsóval együtt kevés margarinon vagy olajon átfuttatjuk, megsózzuk, hozzáadjuk a petrezselyemzöld felét,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Finomfőzelék
Finomfőzelék

A sárgarépát és a karalábét megtisztítottam, majd apróra kockáztam. Egy edényben az olajat felforrósítottam, beletettem a répakockákat és néhány percig pirítottam, pároltam. Hozzáa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Finomfőzelék
Finomfőzelék

A zöldségeket megtisztítjuk, a répát karikára, a karalábét pedig kis hasábokra vágjuk. Kevés vajat felolvasztunk egy lábasban, hogy kicsit elkezdjen forrni. Megforgatjuk benne az ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
TÖKFŐZELÉK
TÖKFŐZELÉK

A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A hagymát az étolajon pár perc alatt, közepes hőfokon megfonnyasztjuk, de nem pirítjuk! A kiolvasztott, lecsurgatott gyalult tö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk