1 kg mirelit borsó
tej
liszt
olaj
só
cukor
Pici olajra ráöntöm a mirelit borsót, meg körülbelül 1 dl vizet, és elkezdem kiolvasztani/párolni. Amikor puha, sózom, picit cukrozom. Kikeverek simára kb 4-ek. lisztet tejjel és ráöntöm. Besűrűsödik és kész.
A tököt besózom, átforgatom és állni hagyom. A hagymát megtisztítom, apró kockákra vágom és az olajon kevergetve megdinsztelem. Lehúzom a tűzről, megszórom a pirospaprikával, rádo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lencsét alaposan átmossuk, feltesszük főni bő vízben (1-2 cm-re ellepje a lencsét) a babérlevéllel és a fokhagymagerezdekkel. Puhára főzzük, forrástól számított kb. 45 perc....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA főzelékhez az olívaolajon megdinszteljük a vékonyra szeletelt hagymát. Hozzáadjuk a legyalult káposztát, megvárjuk, amíg egy kicsit összeesik, majd jöhet a megpucolt egres. Ráönt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zöldborsót kevés olaj, és kevés víz hozzáadásával elkezdjük párolni (fedővel letakarjuk.) 2. Közben fűszerezzük, édesítjük, hozzáadjuk az aprított zöldség zöldet. 3. Am...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű