1 kg mirelit borsó
tej
liszt
olaj
só
cukor
Pici olajra ráöntöm a mirelit borsót, meg körülbelül 1 dl vizet, és elkezdem kiolvasztani/párolni. Amikor puha, sózom, picit cukrozom. Kikeverek simára kb 4-ek. lisztet tejjel és ráöntöm. Besűrűsödik és kész.
A hagymat aprora vagom, es keves olajon uvegesre parolom. Felontom keves vizzel, sozom,borsozom,vegetazom, es fozom addig ameddig a hagyma kicsit megpuhul... ez csak nehany perc....
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KönnyűA lencsét megmossuk, beáztatjuk, majd sós, babérleveles, hideg vízben feltesszük főni. A felmelegített olajba beleszórjuk a cukrot és barnára pirítjuk. Mikor barna, hozzáadjuk a l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felaprított hagymát az olaj és a vaj összeolvasztott keverékén dinszteljük üvegesre. Sózzuk finoman, és reszeljük rá a fokhagymát. Borítsuk rá a burgonyát, szórjuk meg a petrezse...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megtisztított, feldarabolt zöldbabot feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Megsózzuk, beletesszük a babérleveleket, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Közben a li...
Elkészítési idő: 45 p. Nehézség: Könnyű