1 kg mirelit borsó
tej
liszt
olaj
só
cukor
Pici olajra ráöntöm a mirelit borsót, meg körülbelül 1 dl vizet, és elkezdem kiolvasztani/párolni. Amikor puha, sózom, picit cukrozom. Kikeverek simára kb 4-ek. lisztet tejjel és ráöntöm. Besűrűsödik és kész.
A sárgarépát és petrezselyemgyökeret megtisztítjuk és felkockázzuk, a zöldborsóval együtt kevés margarinon vagy olajon átfuttatjuk, megsózzuk, hozzáadjuk a petrezselyemzöld felét,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát és a karalábét megtisztítottam, majd apróra kockáztam. Egy edényben az olajat felforrósítottam, beletettem a répakockákat és néhány percig pirítottam, pároltam. Hozzáa...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zöldségeket megtisztítjuk, a répát karikára, a karalábét pedig kis hasábokra vágjuk. Kevés vajat felolvasztunk egy lábasban, hogy kicsit elkezdjen forrni. Megforgatjuk benne az ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A hagymát az étolajon pár perc alatt, közepes hőfokon megfonnyasztjuk, de nem pirítjuk! A kiolvasztott, lecsurgatott gyalult tö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű