20 dkg sóska
1 db burgonya
0.5 teáskanál olívaolaj
hirdetés
Külön-külön megfőzzük a sóskát és a burgonyát.
Összeturmixoljuk, hozzáadjuk az olajat és tálalhatjuk.
Elkészítés: A babot bő vízben felteszem, a forrástól számítva kb. 10-15 perc múlva a vizet leszűröm. Közben forralok másik főzővizet, felöntöm annyival, amennyi ellepi, így a bab n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA borsót megpároljuk 5 dkg margarinon, majd megszórjuk 2 ek liszttel Felöntjük a tejjel és 8 percig főzzük. Sóval, borssal és petrezselyemmel ízesítjük
Elkészítési idő: 12 perc Nehézség: Könnyű1. Az kockára vágott krumplit felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje. Hozzáadjuk a babérlevelet. Sózzuk. 2. Amíg a krumpli fő, elkészítjük a habarást. A tejfölben elkev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉtolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. Ez csak pár tíz másodperc. Ezután önt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű