15 dkg puy lencse
1 kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
1 teáskanál só
4 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
4-5 evőkanál olívaolaj
2 dl hideg víz
2 teáskanál dijoni mustár
a tálaláshoz:
teljes kiőrlésű kenyér
sült kolbász
A lencsét hideg vízzel alaposan leöblítjük, majd annyi vízben tesszük fel főni, amennyi 1-2 ujjnyira ellepi (ezt a vízmennyiséget nagyjából felszívja, mire megfő). Sózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és egészben a kétféle hagymát, majd kis lángon, forrástól számítva kb. 15 perc alatt megfőzzük. Ezután eltávolítjuk belőle a hagymákat és a babérlevelet.
Közben az olajból meg a lisztből rántást készítünk, és fokozatosan felöntjük a hideg vízzel. Csomómentesre keverjük, majd a mustárral együtt a lencséhez adjuk. Alaposan elvegyítjük, összemelegítjük. Kenyérrel és sült kolbásszal tálaljuk.
hagyma+olaj--párolom+p.paprika+bab+víz+fűszer--puhára főzőm+krumpli+kolbász--ha kész besűrítem(tejfől+liszt)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat és az olajat alacsony lángon összemelegítjük. Rádobjuk a hagymát, finoman sózom és puhára dinsztelem. Pár kanál vizet hozzáadok, hogy gyorsabban megfőjön. Ráreszelem a fokh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fuszulykát előző este megmossuk és beáztatjuk. Másnap felrakjuk 3 liter vízbe főni, és fedő alatt lassú tűznél puhára főzzük 2 cikk fokhagymával hagymával és babérlapival.Mikor m...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: NehézAz elkészítés lépései (részletesen) A lencsét alaposan megmossuk, és ha szükséges, átválogatjuk (úgy, ahogy a vöröslencse főzésénél szó volt róla). Megtisztítjuk a vöröshagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű