15 dkg puy lencse
1 kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 babérlevél
1 teáskanál só
4 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
4-5 evőkanál olívaolaj
2 dl hideg víz
2 teáskanál dijoni mustár
a tálaláshoz:
teljes kiőrlésű kenyér
sült kolbász
A lencsét hideg vízzel alaposan leöblítjük, majd annyi vízben tesszük fel főni, amennyi 1-2 ujjnyira ellepi (ezt a vízmennyiséget nagyjából felszívja, mire megfő). Sózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és egészben a kétféle hagymát, majd kis lángon, forrástól számítva kb. 15 perc alatt megfőzzük. Ezután eltávolítjuk belőle a hagymákat és a babérlevelet.
Közben az olajból meg a lisztből rántást készítünk, és fokozatosan felöntjük a hideg vízzel. Csomómentesre keverjük, majd a mustárral együtt a lencséhez adjuk. Alaposan elvegyítjük, összemelegítjük. Kenyérrel és sült kolbásszal tálaljuk.
Melegítsd fel az olajat, szitáld bele a lisztet és készíta egy rántást. Öntsd bele a tejet és keverd csomómentesre, majd add hozzá a tejszínt. Füszerezd tetszés szerint és forgasd...
Elkészítési idő:A fuszulykát előző este megmossuk és beáztatjuk. Másnap felrakjuk 3 liter vízbe főni, és fedő alatt lassú tűznél puhára főzzük 2 cikk fokhagymával hagymával és babérlapival.Mikor m...
Elkészítési idő: 2Vágd kockára a megmosott kelkáposzta leveleket úgy, hogy közben vágd ki a torzsáját. Az édeskrumplikat pucold meg, majd vágd negyedelt szeletekre. Egy jó nagy lábost vegyél elő és...
Elkészítési idő: