• 50 dkg sárgaborsó
• 3-4 db babérlevél
• 1 fej hagyma (kisebb)
• 2-3 gerezd fokhagyma (nagyobb)
• 1 dl olaj
• 1 ek liszt
• 1 tk pirospaprika
• tejföl
• só
1. A sárgaborsót előző nap többször átmossuk, és annyi vízbe áztatjuk, hogy bőven ellepje. Másnap kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni a babérlevelekkel. Leszedjük a habját, és hozzáadjuk az áttört fokhagymát, és megsózzuk. Addig főzzük, amíg puha nem lesz.
2. Az olajon megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a pirospaprikát és egy kevés vizet. Csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a lereszelt hagymát, majd a főzelékhez adjuk, és alaposan átkeverjük. Felforraljuk, majd kiszedjük a babérleveleket, és botmixerrel pürésítjük. Tejföllel, pirított baconnel, sült hússal, virslivel vagy fasírttal tálaljuk.
A káposztát vékonyra szeleteljük. A hagymát finomra vágjuk. A káposztát sós, ételízesítős, köményes vízben feltesszük főn. Kb. fél órát főzzük, addig elkészítjük a rántást. A hagym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket alaposan megmossuk, konyhai törlővel leszárogatjuk és alufóliába csomagoljuk. 200 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük. (A sárgarépa és a krumpli hamarabb elkés...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet megmossuk, egészben annyi vízzel feltesszük főni, hogy éppen ellepje. Sóval ízesítjük, és fedő alatt kis lángon puhára főzzük (kb. 20 perc). Az almákat meghámozzuk,...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA csirkemellet csíkokra vágjuk. A hagymát felkockázzuk, majd a felforrósított olívaolajon, egy mélyebb serpenyőben megpirítjuk. A fokhagymát összezúzzuk, rádobjuk, amint érződik az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű