-30 dkg zsenge borsó
- 1 fej hagyma
- ½ paprika
- olaj
-1 púpozott kanál liszt
- 100 ml tejszín
- 1 csokor friss petrezselyem vagy zöld kapor
- tojás
-paprikaszeletek
Az olajban megdinsztelem a hagymát paprikát ezután beleteszem a borsót feltöltöm kevés vízzel ízesítem beleteszem a petrezselyemzöldet vagy zöld kaprot és puhára főzöm ,ha kevés a víz még pótolom forró vízzel
A lisztet a tejföllel csomómentesre kavarom ráöntöm a borsóra és összefőzöm .
Párolt hússal ,fasírttal,sült kolbásszal,tükörtojással tálalom.
Jelen esetben Paprikaszeletben sült tükörtojással,rántott cukinival tálaltam !
A zöldborsófőzelék elkészítéséhez a zöldborsót kivesszük a fagyasztóból, és hagyjuk kiolvadni. A petrezselyem a szárát finomra vágjuk, majd a levelét is, és azt félretesszük. E...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kelkáposztát megmossuk, lecsöpögtetjük, torzsáját kivágjuk, leveleit ujjnyi vékony csíkokra szeleteljük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a fokhagymát és a köménymagot teat...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA megpucolt, megmosott krumplit karikára vágjuk, és a babérlevéllel annyi sós vízben, ami szűken ellepi, megfőzzük. Az olajból a liszttel rántást készítünk, megszórjuk a majoranná...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajból és lisztből rántást készítünk. A borsót annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje, majd hozzákeverjük a rántást kevés hideg vízzel. Miután felforrt, tejföllel behabarjuk, íz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű