-30 dkg zsenge borsó
- 1 fej hagyma
- ½ paprika
- olaj
-1 púpozott kanál liszt
- 100 ml tejszín
- 1 csokor friss petrezselyem vagy zöld kapor
- tojás
-paprikaszeletek
Az olajban megdinsztelem a hagymát paprikát ezután beleteszem a borsót feltöltöm kevés vízzel ízesítem beleteszem a petrezselyemzöldet vagy zöld kaprot és puhára főzöm ,ha kevés a víz még pótolom forró vízzel
A lisztet a tejföllel csomómentesre kavarom ráöntöm a borsóra és összefőzöm .
Párolt hússal ,fasírttal,sült kolbásszal,tükörtojással tálalom.
Jelen esetben Paprikaszeletben sült tükörtojással,rántott cukinival tálaltam !
A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a zöldbabot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Vízzel felöntjük, összekeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A káposztát félbevágjuk, torzsáját kimetsszük, a fejet hideg vízben megmossuk, lecsöpögtetjük. Ezután nagyobb (kb. 3×3 centis) kockákra vagy jó ujjnyi széles csíkokra vágjuk, fo...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: KönnyűSárgarépát megpucolom, karikára vágom, a karfiolt rózsáira szedem, természetesen megmosom, de ezt mindenki tudja! Zsiradékon megpárolom először a sárgarépát, megsózom, majd amikor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát, hagymát és a fokhagymát felaprítjuk, és az olajon a szalonnával kezdve, sorban egymás után megsütjük. Hozzáadjuk az előző este beáztatott sárgaborsót. Megszórjuk a p...
Elkészítési idő: 55 perc Nehézség: Könnyű