1 csg (1 kg) mirelit tök
kapor (a tökhöz mellékelve)
étolaj, liszt a rántáshoz
3 evőkanál ecet
cukor v. folyékony édesítő
1 evőkanál vegeta
1 csapott kanál pirospaprika
1 kávéskanál só
1 nagy pohár tejföl
A tököt egy nagyobb lábasban, kevés vízzel és sóval megfőzzük.
Étolajat forrósítunk (néhány e.k.), beleszórjuk a lisztet és megpirítjuk, majd a tűzről levéve kb. fél pohár hideg vizet öntünk hozzá, és habverővel símára keverjük. Hozzáadjuk az ecetet, édesítőt, vegetát, paprikát, kaprot, és elkeverjük. Én egy picit össze is rottyantom, majd hozzákeverjük a tejfölt. (Érdemes most is összerottyantani.) Majd az egészet hozzáöntjük a megfőtt tökhöz, fakanállal összekeverjük és pár percig forraljuk.
Érdemes közben megkóstolni, és ízlés szerint sót, ecetet vagy édesítőt adni hozzá, ha az íze úgy kívánja.
Fasírttal, sült virslivel esetleg valamilyen sült hússal tálaljuk.
A megpucolt, megmosott krumplit karikára vágjuk, és a babérlevéllel annyi sós vízben, ami szűken ellepi, megfőzzük. Az olajból a liszttel rántást készítünk, megszórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBabot előző este átválogat, beáztat Másnap kuktába a babot, a megmosott füstölt oldalast és a babérleveleket Só NO Kb 1 óra főzés Fokhagymás rántás tejjel és főzőlével Összefo...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyűa húst a sóval,babérlevéllel a vékonyra szelt hagymával felteszem főni.....a káposztát átmosom és lecsurgatom...mikor a hús már majd nem puha hozzá teszem a káposztát egyet forralo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉtolajat hevítünk egy lábasban. Mikor forró, ráöntjük a friss, vagy mirelit zöldborsót és kicsit pirítsuk meg, forgassuk át a forró olajon. Ez csak pár tíz másodperc. Zöldborsóf...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű