1 csg (1 kg) mirelit tök
kapor (a tökhöz mellékelve)
étolaj, liszt a rántáshoz
3 evőkanál ecet
cukor v. folyékony édesítő
1 evőkanál vegeta
1 csapott kanál pirospaprika
1 kávéskanál só
1 nagy pohár tejföl
A tököt egy nagyobb lábasban, kevés vízzel és sóval megfőzzük.
Étolajat forrósítunk (néhány e.k.), beleszórjuk a lisztet és megpirítjuk, majd a tűzről levéve kb. fél pohár hideg vizet öntünk hozzá, és habverővel símára keverjük. Hozzáadjuk az ecetet, édesítőt, vegetát, paprikát, kaprot, és elkeverjük. Én egy picit össze is rottyantom, majd hozzákeverjük a tejfölt. (Érdemes most is összerottyantani.) Majd az egészet hozzáöntjük a megfőtt tökhöz, fakanállal összekeverjük és pár percig forraljuk.
Érdemes közben megkóstolni, és ízlés szerint sót, ecetet vagy édesítőt adni hozzá, ha az íze úgy kívánja.
Fasírttal, sült virslivel esetleg valamilyen sült hússal tálaljuk.
A zöldségeket megpucoljuk, a borsót kifejtjük (télen jó a mirelit is). A répát, karalábét kockákra vágjuk. A lábosban felolvasztjuk a vajat, rádobjuk az összes zöldséget, és kis l...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kelkáposztát megmossuk, kivágjuk a torzsáját és cikkekre daraboljuk. A burgonyát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. Sós, köménymaggal és majoránnával ízesített vízben puhára főzzü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A kelkáposztát szedd leveleire, mosd meg, és vágd nagyobb kockákra a leveleket. Tedd egy lábosba. Hámozd meg a krumplit, vágd kockákra és add a kelkáposztához. Az egé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű