Családireceptkönyv.hu

Tökfőzelék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 csg (1 kg) mirelit tök
kapor (a tökhöz mellékelve)

étolaj, liszt a rántáshoz

3 evőkanál ecet
cukor v. folyékony édesítő
1 evőkanál vegeta
1 csapott kanál pirospaprika
1 kávéskanál só
1 nagy pohár tejföl

Elkészítés:


A tököt egy nagyobb lábasban, kevés vízzel és sóval megfőzzük.
Étolajat forrósítunk (néhány e.k.), beleszórjuk a lisztet és megpirítjuk, majd a tűzről levéve kb. fél pohár hideg vizet öntünk hozzá, és habverővel símára keverjük. Hozzáadjuk az ecetet, édesítőt, vegetát, paprikát, kaprot, és elkeverjük. Én egy picit össze is rottyantom, majd hozzákeverjük a tejfölt. (Érdemes most is összerottyantani.) Majd az egészet hozzáöntjük a megfőtt tökhöz, fakanállal összekeverjük és pár percig forraljuk.
Érdemes közben megkóstolni, és ízlés szerint sót, ecetet vagy édesítőt adni hozzá, ha az íze úgy kívánja.

Trükkök, tippek, praktikák:


Fasírttal, sült virslivel esetleg valamilyen sült hússal tálaljuk.

Tökfőzelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sóskafőzelék
Sóskafőzelék

A sóskát alaposan átmossuk, a szárát (nem csak ami a levélen túllóg!) eltávolítjuk. Jól lecsepegtetjük. Az olajat megforrósítjuk, rádobjuk a sóskát, és addig fonnyasztjuk, míg a l...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplifőzelék
Krumplifőzelék

1. Hámozd meg, mosd meg és vágd fel a krumplit. Hagyd hideg vízben. 2. Reszeld le a hagymát. 3. Közepes lángon dinszteld meg a hagymát az olajban, 2-3 perc alatt. Ne...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Klári
Babfőzelék
Babfőzelék

A babot feltesszük hideg vízben főni. Beletesszük a babérlevelet és ízlés szerinti mennyiségű sót. Fedő alatt puhára főzzük. A zsíron megpirítjuk a lereszelt fokhagymát, beletes...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Feles borsó, vagy sárgaborsó főzelék
Feles borsó, vagy sárgaborsó főzelék

Több vízben megmosom, majd odateszem főni, vigyázz mert, eléggé habzik először és bővebb vízben kell oda tenni főzni, mert hamar lekap. Ízesítem sóval, kevés ételízesítővel és törö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk