- lencse,
- burgonya,
- ételízesítő,
- só,
- pirospaprika,
- babérlevél,
A lencsét főzés előtt 1 nappal beáztatom. Mielőtt feltenném főzni, többször átmosom, úgy hogy a szemeket egymáshoz dörzsölöm, így a héja, ami puffádást okoz leválik. A beáztatott lencse sokkal hamarabb megfő.
Vízbe felteszem főni, úgy hogy a víz legalább egy ujjnyira ellepje. Beleteszem a karikára vágott burgonyát és a fűszereket, kivéve a pirospaprikát. Amikor a burgonya megfőtt, kiveszem, villával összetöröm és visszateszem a főzelékbe. Én rántás helyett így sűrítem. Ekkor rakom bele a pirospaprikát is. Ezután készre főzöm.
1. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd rárakjuk a felszeletelt káposztát és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Ízesítjük sóval, borssal, ízlés szerint...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű◾️A krumplit meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk. ◾️Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a majorannát valamint a sót és puhára főzzük. ◾️A...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA zöldborsót feltesszük főni annyi vízben ami éppen ellepi. Mikor felforr sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a gyömbért is, és a zúzott fokhagymát. Mire elforr a leve a borsó vaj puha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA főzelékfélék bevezetését burgonyával kezdjük. A burgonya semleges ízű, könnyen emészthető, tápláló főzelékalap. A kockákra vágott krumplit annyi sós vízbe tesszük fel főni, hogy...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű