- lencse,
- burgonya,
- ételízesítő,
- só,
- pirospaprika,
- babérlevél,
A lencsét főzés előtt 1 nappal beáztatom. Mielőtt feltenném főzni, többször átmosom, úgy hogy a szemeket egymáshoz dörzsölöm, így a héja, ami puffádást okoz leválik. A beáztatott lencse sokkal hamarabb megfő.
Vízbe felteszem főni, úgy hogy a víz legalább egy ujjnyira ellepje. Beleteszem a karikára vágott burgonyát és a fűszereket, kivéve a pirospaprikát. Amikor a burgonya megfőtt, kiveszem, villával összetöröm és visszateszem a főzelékbe. Én rántás helyett így sűrítem. Ekkor rakom bele a pirospaprikát is. Ezután készre főzöm.
A friss babot megtisztítom, kb. 2 cm-es darabokra vágom és annyi alaplében (vagy vízben, ebben az esetben sózom, borsozom) ami éppen csak ellepi, fedő alatt puhára főzöm. Amíg a b...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA sárgaborsót előző este hideg vízbe beáztatjuk. Az oldalast a csontok mentén feldaraboljuk. A beáztatott borsót és a füstölt oldalast kb. 1,5 l vízben feltesszük f...
Elkészítési idő: 140 perc Nehézség: KönnyűA borsót annyi vízben puhára főzzük, amennyi éppen ellepi. Szitán átpaszírozzuk. A megpucolt és kockákra vágott krumplit szintén megfőzzük. A krumplit pépesítjük/ villával...
Elkészítési idő: fl óra Nehézség: KönnyűSóskapépet vagy a darabolt sóskát kicsit megpároljuk. Felengedjük egy kis vízzel és felforraljuk. Elkészítjük közben a habarást. Lisztet kikeverjük a tejföllel, majd beleöntjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű