• 1 kg mirelitt sóska
• 1 nagy pohár tejföl
• 3-4 dl tel
• 1 egész tojás
• 2 kanál olaj
• 2 evőkanál liszt
• Só
• Ízlés szerint cukor
Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk. Ráborítjuk a mirelit sóskát, sózzuk, beletesszük a
tojást is és jól elkeverjük. Felöntjük tejjel és felfőzzük, a tejfölt elkeverjük vízzel amibe egy fél kanál
Lisztet teszünk, csomómentesre keverjük, beletesszük a tejfölt és megint elkeverjük, ügyelve arra,
hogy csomómentes legyen. Belekeverjük főzelékbe, majd cukorral ízesítjük. Főt burgonyával tálaljuk.
A lencsét megmossuk és lábasba tesszük annyi vízbe, hogy bőven ellepje. Hozzátesszük a vöröshagymát. Gázra tesszük, amíg meg nem fő. Vizet öntünk hozzá. Miután megfőtt, egy edénybe...
Elkészítési idő:A zöldborsót 3dl tej és 3dl víz keverékével puhára főzzük.Ha megpuhult, akkor a tejfölös keményítővel behabarjuk főzelékünket. Végül pedig az apróra vágott friss petrezselyemmel k...
Elkészítési idő: 20 percHagyma apróra, olajon pirítgat. Bele pirospaprika, majd a paradicsom és paprika, só, bors. Főz egy kicsit. Bele a tök, kapor, vegeta/leveskocka, só, bors. Víz. Főz. Tejfölös ha...
Elkészítési idő: