• 1 kg mirelitt sóska
• 1 nagy pohár tejföl
• 3-4 dl tel
• 1 egész tojás
• 2 kanál olaj
• 2 evőkanál liszt
• Só
• Ízlés szerint cukor
Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk. Ráborítjuk a mirelit sóskát, sózzuk, beletesszük a
tojást is és jól elkeverjük. Felöntjük tejjel és felfőzzük, a tejfölt elkeverjük vízzel amibe egy fél kanál
Lisztet teszünk, csomómentesre keverjük, beletesszük a tejfölt és megint elkeverjük, ügyelve arra,
hogy csomómentes legyen. Belekeverjük főzelékbe, majd cukorral ízesítjük. Főt burgonyával tálaljuk.
1. A káposzta külső, sérült leveleit eltávolítjuk. Kettévágjuk, torzsáját kiemeljük, és leveleit vékony csíkokra vágjuk. 2. A hagymát meghámozzuk és megmossuk. 3. A káposzt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézborsót olajra teszed, saját levén párolod majdnem puhára, közben cukor, só. Mikor már szinte puha, 1-2 evőkanál liszt, csak azzal vigyázz, nehogy csomós legyen (kikeverheted vízzel...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA pörkölt készítése: A combot kockákra vágtam. Egy fej vöröshagymát apróra vágtam, olajon üvegesre pároltam, rászórtam a pirospaprikát, kevés vízzel felengedtem és a húst belete...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, fazékba tesszük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd babérlevelet, majoránnát és sót szórunk rá. Fedő alatt addig főzzük, amíg a krum...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű