burgonya igény szerint(min 1/2 kg)
víz
só vagy vegeta
babérlevél
majoranna
Habarás :
liszt
a végén 1/2-1 doboz tejföl, ki milyen tejfölösen
A burgonyát megpucoljuk, megmossuk alaposan, majd kisebb kockákra vágjuk. Annyi vízben, ami ellepi feltesszük főni, sózzuk és teszünk bele 2-3 közepes babérlevelet és kb. egy evőkanálnyi majorannát Amikor majdnem puha a burgonya, elkészítjük a habarást.
Egy doboz tejfölbe csomómentesre keverünk 2 ek lisztet belekeverjük a főzelékbe és hagyjuk besűrűsödni.
A babot megmossuk, a végeit levágjuk, és felaprítjuk. Fazékba tesszük, felöntjük 8 dl alaplével, és lefedve kb. 20 percig főzzük, attól függően, hogy mennyire friss a bab....
Elkészítési idő:A fagyasztott spenótot pici vizen alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk. Ha teljesen felengedett, aládobjuk a vajat, beleszórjuk a zsemlemorzsát, ráöntjük a tejszínt, és fűszerezzü...
Elkészítési idő: 20 perc3 közepes sárga cukkinit jól megsúroltam és héjával együtt darabokra vágtam. Kacsazsíron hagymát dinszteltem, rátettem a cukkinit, 2 gerezd zúzott fokhagymát, és kevés húslevessel...
Elkészítési idő:A vajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd felöntjük a borral és két evőkanál sűrűségűre visszaforraljuk. Hozzáadjuk az alaplevet, és az egyharmadára vi...
Elkészítési idő: 70 perc