burgonya igény szerint(min 1/2 kg)
víz
só vagy vegeta
babérlevél
majoranna
Habarás :
liszt
a végén 1/2-1 doboz tejföl, ki milyen tejfölösen
A burgonyát megpucoljuk, megmossuk alaposan, majd kisebb kockákra vágjuk. Annyi vízben, ami ellepi feltesszük főni, sózzuk és teszünk bele 2-3 közepes babérlevelet és kb. egy evőkanálnyi majorannát Amikor majdnem puha a burgonya, elkészítjük a habarást.
Egy doboz tejfölbe csomómentesre keverünk 2 ek lisztet belekeverjük a főzelékbe és hagyjuk besűrűsödni.
A sárgarépát felszeletelem és a zsíron a bor hozzáadásával puhára párolom, majd megszórom finomliszttel és állandó keverés mellett pirítom pár percig. Ezután félrehúzom a lángról,...
Elkészítési idő: 40 min Nehézség: KönnyűA finomra aprított hagymát közepes tűzön egy lábosban puhára pirítom az olajon. Finoman sózom, egy-egy kanál vízzel meglocsolom, hogy gyorsabban megpuhuljon. Ráreszelem a fokhagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát a hagymával együtt annyi vízben, ami félig ellepi felteszem főni, a sóval. Miután megpuhult a káposzta, hozzáöntöm a sűrített paradicsomot és annyi vizet, hogy ellepje...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fagyasztott spenótot pici vizen alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk. Ha teljesen felengedett, aládobjuk a vajat, beleszórjuk a zsemlemorzsát, ráöntjük a tejszínt, és fűszerezzü...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű