25 dkg karotta
25 dkg zöldborsó
25 dkg karalábé
olaj
2 evőkanál liszt
csontlé
Ha friss zöldségből és zöldborsóból akarunk finomfőzeléket készíteni, körülbelül 25 dkg karottát, ugyanannyi fejtett zöldborsót és karalábét használjunk fel hozzá. A zöldséget és a zöldborsót enyhén sós vízben csaknem puhára főzzük, lecsurgatjuk, majd egy kevés zsíron vagy vajon tovább pároljuk. Amikor kissé pirul már, ízlés szerint borsozd, kevés cukrot is adhatsz hozzá, majd rögtön két kanál liszttel szórjuk meg, és csontlével (vagy hideg vízzel) fölengedve pároljuk puhára.
Gyors, finom és megunhatatlan :)
A fagyasztott parajkrémet kiolvasztjuk. A kiolvadt parajhoz hozzádobjuk a vajat, a sót, és együtt melegítjük. A fokhagymagerizdeket préseljük, majd az olajon picit megpirítjuk. H...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA brokkoli megőrzi szép zöld színét, ha a forrásban lévő vízbe, teszünk egy késhegynyi szódabikarbónát.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A zöldbabot megmossuk, végeit levágjuk, tetszőleges hosszúságúra feldaraboljuk. (Nagymamám nem vágta, hanem törte.) 2. Sós vízben, ami épphogy ellepi, megfőzzük, teszünk bele c...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű