Családireceptkönyv.hu

A legfinomabb finomfőzelék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg karotta
25 dkg zöldborsó
25 dkg karalábé
olaj
2 evőkanál liszt
csontlé

Elkészítés:


Ha friss zöldségből és zöldborsóból akarunk finomfőzeléket készíteni, körülbelül 25 dkg karottát, ugyanannyi fejtett zöldborsót és karalábét használjunk fel hozzá. A zöldséget és a zöldborsót enyhén sós vízben csaknem puhára főzzük, lecsurgatjuk, majd egy kevés zsíron vagy vajon tovább pároljuk. Amikor kissé pirul már, ízlés szerint borsozd, kevés cukrot is adhatsz hozzá, majd rögtön két kanál liszttel szórjuk meg, és csontlével (vagy hideg vízzel) fölengedve pároljuk puhára.

Trükkök, tippek, praktikák:


Gyors, finom és megunhatatlan :)

A legfinomabb finomfőzelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Alapfőzelék( 6 hótól )
Alapfőzelék( 6 hótól )

A főzelékfélék bevezetését burgonyával kezdjük. A burgonya semleges ízű, könnyen emészthető, tápláló főzelékalap. A kockákra vágott krumplit annyi sós vízbe tesszük fel főni, hogy...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
CUKKINI V. TÖKFŐZELÉK
CUKKINI V. TÖKFŐZELÉK

A cukkinit (v. tököt) hosszában kettévágjuk, magját kikaparjuk majd tökgyalun lereszeljük, majd lesózzuk. 2 ek. olajon 2 ek. lisztből világos rántást készítünk, félidőben beledobju...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edina
Krémes zöldborsófőzelék
Krémes zöldborsófőzelék

A zöldborsót átmossuk, ha frisset használunk, akkor kifejtjük. Nagyon kevés vízzel feltesszük párolni, ízesítjük, és aprított petrezselymet is adunk hozzá. Ha megpuhult, és a víz...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Mustáros-petrezselymes krumplifőzelék
Mustáros-petrezselymes krumplifőzelék

A felaprított hagymát az olaj és a vaj összeolvasztott keverékén dinszteljük üvegesre. Sózzuk finoman, és reszeljük rá a fokhagymát. Borítsuk rá a burgonyát, szórjuk meg a petrezse...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk