Családireceptkönyv.hu

A legfinomabb finomfőzelék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg karotta
25 dkg zöldborsó
25 dkg karalábé
olaj
2 evőkanál liszt
csontlé

Elkészítés:


Ha friss zöldségből és zöldborsóból akarunk finomfőzeléket készíteni, körülbelül 25 dkg karottát, ugyanannyi fejtett zöldborsót és karalábét használjunk fel hozzá. A zöldséget és a zöldborsót enyhén sós vízben csaknem puhára főzzük, lecsurgatjuk, majd egy kevés zsíron vagy vajon tovább pároljuk. Amikor kissé pirul már, ízlés szerint borsozd, kevés cukrot is adhatsz hozzá, majd rögtön két kanál liszttel szórjuk meg, és csontlével (vagy hideg vízzel) fölengedve pároljuk puhára.

Trükkök, tippek, praktikák:


Gyors, finom és megunhatatlan :)

A legfinomabb finomfőzelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Spenót
Spenót

A spenót leveleit megtisztítom és alaposan megmosom. Vízbe felteszem főni, amikor megfőtt, leszűröm és hozzáadom a szintén puhára főzött burgonyát. A burgonyát külön főzöm, mert ha...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
CUKKINI V. TÖKFŐZELÉK
CUKKINI V. TÖKFŐZELÉK

A cukkinit (v. tököt) hosszában kettévágjuk, magját kikaparjuk majd tökgyalun lereszeljük, majd lesózzuk. 2 ek. olajon 2 ek. lisztből világos rántást készítünk, félidőben beledobju...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék recept

A lencsét hideg vízzel alaposan leöblítjük, majd annyi vízben tesszük fel főni, amennyi 1-2 ujjnyira ellepi (ezt a vízmennyiséget nagyjából felszívja, mire megfő). Sózzuk, hozzáadj...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk