1 közepes fej kelkáposzta (1 kg)
3 db közepes burgonya
4 dkg zsír, vagy 3-4 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
1 db közepes fej vöröshagyma
2 duci gerezd fokhagyma
1 teáskanál őrölt köménymag
1 kávéskanál morzsolt majoránna
1 kávéskanál Vegeta ételízesítő
1 csipet szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt pirospaprika
Só
1 csipet cukor
1 babérlevél (fakultatív).
A kelkáposzta hibás leveleit leszedjük. A káposztát félbe vágjuk, a torzsáját kivágjuk, majd kockákra szeleteljük és megmossuk. Lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi épp csak, hogy ellepi. Rászórjuk az őrölt köménymagot, a majoránnát, (babérlevelet), az ételízesítőt, frissen őrölt borsot és enyhén megsózzuk. Ha félig megpuhult, rátesszük a megtisztított, kisebb kockákra vágott burgonyát, és fedő alatt puhára főzzük. (De ne főzzük szét a káposztát! Ha öreg a burgonya, főzzük már eleve együtt a káposztával.)
Az olajon a tisztított, kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük, ráreszeljük a fokhagymát, megszórjuk a liszttel, kissé pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával, majd hidegvízzel felengedjük és berántjuk a káposztát. Ha a kelkáposztán sok lenne a lé, a berántás előtt lemerünk belőle. Sóval, borssal utóízesítjük, egy csipet cukrot adunk hozzá (ez még jobban kihozza az ízeket). Jól kiforraljuk.
Fasírttal, bármilyen pörkölttel, sült kolbásszal, vagy valamilyen sült hússal, tükörtojással nagyon finom, egészséges étel.
A sárgarépákat felkarikázom, majd a felhevített kókuszolajon kicsit megpirítom. Hozzáadom az összezúzott fokhagymát, átkeverem, majd mikor már érezhető a fokhagyma illata, rászórom...
Elkészítési idő:A burgonyát annyi sós vízben teszem fel hogy ellepje, hozzáadom a babérlevelet is majd puhára főzöm . A petrezselymet már előzőleg megmostam ,amikor leszedtem . Forró vízbe bel...
Elkészítési idő:Az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk az olajon. A tököt besózzuk, majd kicsit állni hagyjuk, kinyomkodjuk, és a hagymára tesszük, átforgatjuk, rátesszük a finomra vágott kap...
Elkészítési idő: