1 kg kelkáposzta,
1 db vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
köménymag,
majoránna,
20-30 dkg krumpli,
olaj,
liszt,
pirospaprika
só
A lábasban megdinszteljük az apróra vágott hagymát,zúzott vagy jó apróra vágott fokhagymát és hozzáadjuk a káposztát.
Miután a káposzta összeesik, itt már nem kell sok vízzel felönteni..
Annyi víz legyen a lábasban, hogy a hozzávalók felééig érjen. Ízesítjük a fűszerekkel (só, bors, köménymag, babérlevél, majoránna).
Az apró kockákra vágott burgonyát én kicsit később szoktam beletenni. A krumplinak elég kb 15 perc, a káposztát viszont én kb. 35-40 percig szoktam főzni.
Miután beletettük a krumplit elkészítjük a rántást és még rottyantunk rajta egyet és tálaljuk.
A kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a megmaradt káposztát elnegyedeljük, majd felcsíkozzuk. A hámozott burgonyát közepes kockákra vágjuk. A káposztát egy nagy fazékba tessz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tököt beletesszük egy nagyobb lábosba. Megsózzuk és öntunk rá egy pici ecetet (Kb 2 teáskanállal) es egy keves vizet. A hagymát és a paprikát vékony csíkokra, a paradicsomot apr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelaprítjuk a hagymát és a kaprot úgy, hogy nagyobb darabok ne maradjanak benne. Olajon megpirítjuk a hagymát, teszünk bele egy kevés sót, majd erre a pirított hagymára rátesszük...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű2 evőkanál olajon megpirítok 2 kávéskanálnyi pirospaprikát. Ráöntöm a borsót, összekeverem és vízzel felöntöm. Sóval, delikáttal és babérlevéllel ízesítem. Ha megpuhul a borsó akko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű