Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kelkáposztafőzelék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg kelkáposzta,
1 db vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
köménymag,
majoránna,
20-30 dkg krumpli,
olaj,
liszt,
pirospaprika

Elkészítés:


A lábasban megdinszteljük az apróra vágott hagymát,zúzott vagy jó apróra vágott fokhagymát és hozzáadjuk a káposztát.
Miután a káposzta összeesik, itt már nem kell sok vízzel felönteni..
Annyi víz legyen a lábasban, hogy a hozzávalók felééig érjen. Ízesítjük a fűszerekkel (só, bors, köménymag, babérlevél, majoránna).
Az apró kockákra vágott burgonyát én kicsit később szoktam beletenni. A krumplinak elég kb 15 perc, a káposztát viszont én kb. 35-40 percig szoktam főzni.
Miután beletettük a krumplit elkészítjük a rántást és még rottyantunk rajta egyet és tálaljuk.

Kelkáposztafőzelék

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Sóska
Sóska

A sóskát az ereitől megtisztítom, megmosom és egy pici vajjal odateszem dinsztelődni. Amíg a sóska fedő alatt dinsztelődik, kikeverek 1 egész és a 2 tojás sárgáját a cukorral. Amik...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldborsó főzelék ahogy én szeretem
Zöldborsó főzelék ahogy én szeretem

A zöldborsót 3dl tej és 3dl víz keverékével puhára főzzük.Ha megpuhult, akkor a tejfölös keményítővel behabarjuk főzelékünket. Végül pedig az apróra vágott friss petrezselyemmel k...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ditta
Babfőzelék ,legegyszerűbben
Babfőzelék ,legegyszerűbben

A kukoricalisztet szárazon megpiritom,vizzel felöntöm. Botmixerrel simára turmixolom. Utána teszem bele a fűszerkeveréket és a kolbászt. Apránként,annyi vizet öntök hozzá,amenn...

Elkészítési idő: 15perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ABZS
Alma burgonyával
Alma burgonyával

A megmosott, meghámozott almát felszeleteljük, vízben félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a felaprózott burgonyát és együtt puhára főzzük. Az almát főzés nélkül, nyersen is a burgonyáh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk