1 kg burgonya
1 evk pirospaprika
1 fej hagyma
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt
kevés tej
babérlevél
majoránna
só
olaj
A hagymát kevés forró zsírba teszem, a krumplit megpucolom és összevágom.
A lepirított hagymát fűszerezem és felöntöm egy kevés vízzel, belerakom a krumplit, fűszerezem és fedő alatt megfőzöm...
Amikor megfőtt, egy kevés tejjel felöntöm, majd tejfölös habarással besűrítem, egyet forralok rajta, majd tányérba szedve tálalom.
A kelkáposztát megtisztítjuk, külső leveleit eltávolítjuk, torzsáját kivágjuk és laskára vágjuk. Beletesszük egy nagy lábosba, felöntjük vízzel. A burgonyákat meghámozzuk, megmossu...
Elkészítési idő:Elkészítés A sütőt előmelegítem 220 fokra. A karfiolt rózsáira szedem, a nagyobbakat felezem, negyedelem. Az egy deci olajat el keverek egy teáskanál curry-vel, fél teáskanál s...
Elkészítési idő: 30 percA kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a megmaradt káposztát elnegyedeljük, majd felcsíkozzuk. A hámozott burgonyát közepes kockákra vágjuk. A káposztát egy nagy fazékba tesszük, felö...
Elkészítési idő:Az apró kockára vágott sárgarépát és karalábét az olajon megfuttattam, megsóztam, borsoztam, meghintettem a nyírfacukorral majd a borsóval együtt kis lángon dinszteltem. Amíg a zöl...
Elkészítési idő: 25 perc