1 kg burgonya
1 evk pirospaprika
1 fej hagyma
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt
kevés tej
babérlevél
majoránna
só
olaj
A hagymát kevés forró zsírba teszem, a krumplit megpucolom és összevágom.
A lepirított hagymát fűszerezem és felöntöm egy kevés vízzel, belerakom a krumplit, fűszerezem és fedő alatt megfőzöm...
Amikor megfőtt, egy kevés tejjel felöntöm, majd tejfölös habarással besűrítem, egyet forralok rajta, majd tányérba szedve tálalom.
A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a zöldbabot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Vízzel felöntjük, összekeverjü...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűAz olajat felforrósítjuk, és az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk.Hozzá adjuk a tököt a vízzel, sóval, cukorral és elkezdjük főzni. Nem sokáig, kb. csak 2 percet, miutá...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűLencsét megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Sóval, babérlevéllel puhára főzzük. Zsemleszínű rántást készítünk és egy kevés vízzel felengedjük, majd besűrítjük vele a meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűpüre..... a lencsét feltesszük vízzel főni bele téve a sót a vöröshagymát egészben a babérlevelet és a cukrot...mikor puhára főt akkor a tejfölt elkeverjük az olajjal a liszttel é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű