1 kg burgonya
1 evk pirospaprika
1 fej hagyma
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt
kevés tej
babérlevél
majoránna
só
olaj
A hagymát kevés forró zsírba teszem, a krumplit megpucolom és összevágom.
A lepirított hagymát fűszerezem és felöntöm egy kevés vízzel, belerakom a krumplit, fűszerezem és fedő alatt megfőzöm...
Amikor megfőtt, egy kevés tejjel felöntöm, majd tejfölös habarással besűrítem, egyet forralok rajta, majd tányérba szedve tálalom.
Répát,krumplit és borsót odateszek főni annyi vízben,ami épp ellepi.(gyorsan kész lesz) Amikor felforrt,öntök rá 3 dl tejet is, 1 leveskockát. A krumplifőzelék porhoz teszek...
Elkészítési idő:1 fej hagymát megpucolunk, apró kockákra vágunk, majd 2 ek. olajon pirítani kezdjük. Amikor üvegessé vált, kevés vízzel felöntjük, kicsit pároljuk. Ha a vizet elfőtte, mehetnek be...
Elkészítési idő: 50 percA lencsét előző este beáztatjuk. Másnap a hagymát olajon megpirítjuk, a karikára vágott virslivel. Beletesszük a kockára vágott krumplit és a lencsét. Annyi vízzel öntjük fel, a...
Elkészítési idő: 60 percVágd kockára a megmosott kelkáposzta leveleket úgy, hogy közben vágd ki a torzsáját. Az édeskrumplikat pucold meg, majd vágd negyedelt szeletekre. Egy jó nagy lábost vegyél elő és...
Elkészítési idő: