Ha friss spenót akkor a
Hozzávalók:
50 deka zsenge spenótlevél, megtisztítva
2 tojás (szobahőmérsékleten)
2 deci tejszín
10 deka reszelt parmezán sajt
10 deka pármai sonka
só és frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
vagy
1 dob mirelit spenót
fél L tejszín
10 dkg parmezán sajt
2-3 gerezd fokhagyma
só,bors,szerecsen dió
10 dkg füstölt comb kockára vágva
Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gázsütőn 5-ös fokozat) és egy lábosban vizet forralunk.
A lobogó forró vízbe dobjuk a megpucolt, megmosott spenótleveleket és 1 perc múlva ki is kapjuk őket. Egy tésztaszűrőben alaposan lecsöpögtetjük és ujjnyi csíkokra vágjuk a leveleket.
Egy tálban kézi habverővel enyhén habosra keverjük a tojásokat a tejszínnel, beleszórjuk a parmezánt és a vékony csíkokra vágott sonkát. Picit megsózzuk, aztán tekerünk hozzá borsot és reszelünk bele bőven szerecsendiót is.
Gyorsan beleforgatjuk ebbe a spenótcsíkokat és az egészet beleöntjük egy akkora sütőedénybe, hogy 4 centinél ne álljon benne vastagabban a krémes spenót.
A meleg sütőben 30 perc alatt sül aranybarnára úgy, hogy a teteje ropogós lesz, az alja pedig krémesen lágy.
2-3 adag lesz belőle.
Kifacsarjuk a spenótot ha mélyhűtött egy szitán keresztül lecsurgatjuk 5 percig össze melegítjük majd 2 ek olajon az apró kockára vágott sonkát megsüssük és hozzákeverjük a spenóthoz majd 4 kis gödörbe 1-1 tojást ültetünk lefedjük a tojás tetejét tejszínnel és a forró sütőben 10-12 percig sütjük
Variáció a spenót tükörtojással kombinációra, de a tejszín és a parmezán révén jóval ízesebb étel. Ezt a fogást még azok is szeretni szokták, akik nincsenek oda a spenótért.
Miért is ne lenne nyerő kombináció, ha a frissízű, mélyzöld parajleveleket lágy tejszínben keverünk el robusztus, vörös sonkacsíkokkal, és mindehhez még intenzíven illatos, reszelt parmezánt is szórunk?!
3 közepes sárga cukkinit jól megsúroltam és héjával együtt darabokra vágtam. Kacsazsíron hagymát dinszteltem, rátettem a cukkinit, 2 gerezd zúzott fokhagymát, és kevés húslevessel...
Elkészítési idő:A saláta leveleit egyesével alaposan megmossuk, és kisebb darabokra tépkedjük. A krumplit hámozzuk, felkockázzuk. Párolóbetétben egymás után készítjük el a zöldségeket: a krumpli...
Elkészítési idő: 15 percA vöröshagymát apró kockára vágjuk, olajon üvegesre „pirítjuk“, tűzről levesszük, és fűszereket hozzáadjuk, jól elkavarjuk, és a darált húsra öntjük, hozzáadjuk a megmosott lecsepe...
Elkészítési idő:A zöldborsófőzelék elkészítéséhez a zöldborsót kivesszük a fagyasztóból, és hagyjuk kiolvadni. A petrezselyem a szárát finomra vágjuk, majd a levelét is, és azt félretesszük. E...
Elkészítési idő: